Gezondheid door zacht bewegen

30 april 2016, om 10:00, Max Tack Tai Chi, Halstraat 9, Apeldoorn

Door Agenda

Wereld Tai Chi Dag vieren we elk jaar over de hele wereld. In 2016 vindt dat plaats op zaterdag 30 april. Op die dag komen mensen bij elkaar om Tai Chi en Qigong te beoefenen. In Apeldoorn organiseert Max Tack dit al weer voor de 15e keer. Overal wordt om 10.00 uur gestart en door de verschillende tijdzones wordt zo een golf van energie over de aarde doorgegeven.

Wat is dat eigenlijk, Qigong? Het zijn zachte oefeningen, die iedereen kan uitvoeren, en die een enorm effect op je gezondheid hebben. En Tai Chi dan? Tai Chi werkt op basis van dezelfde principes, is dus ook gezond om te doen, maar het is ook een vechtkunst. En al vecht je hopelijk niet meer fysiek, je wordt vaak genoeg mentaal uitgedaagd, of je bent emotioneel aan het worstelen. Tai Chi brengt je lichamelijk in balans, en ook mentaal en emotioneel. Het is een geweldige manier om ontspannen te raken.
Max Tack heeft al sinds 1999 een school voor Tai Chi, Qigong en meditatie in Apeldoorn. Sinds 2002 organiseert hij Apeldoorns bijdrage aan de wereldwijde golf van positieve energie. Op zaterdag 30 april om 10.00 uur is iedereen welkom op Landgoed Marialust in Apeldoorn, naast ’t Koetshuis.

 Op deze mooie plek onder de oude bomen kun je meedoen aan Tai Chi en Qigong, ook als je het nog niet eerder hebt gedaan. Max richt zich in het eerste deel van deze ochtend op de deelnemers voor wie de Chinese gezondheidsoefeningen nieuw zijn.

Je krijgt tijdens de verschillende oefeningen natuurlijk uitleg over wat het effect ervan is. De bewegingen hebben grote invloed op je lichamelijk en geestelijk welzijn. Vaak merk je dit meteen.
 Tai Chi en Qigong zijn zachte manieren van bewegen, geschikt voor echt iedereen. Het is heerlijk om te doen, en geweldig goed voor je gezondheid. Sommige van de oefeningen zijn al duizenden jaren beproefd in China en hebben een positief effect op veel verschillende aandoeningen.
Rond 11.00 uur wordt er door Max samen met gevorderde leerlingen een demonstratie Tai Chi Chuan gegeven.

Het is elk jaar weer een gezellige ochtend vol energie, vol ontspanning en bijzondere ontmoetingen.

Kom en doe mee!

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?