Gigant actie voor Serious Request

15 december 2017 - 23 december 2017, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Gigant zamelt met een scala aan activiteiten geld in voor Serious Request

Apeldoorn staat zoals iedereen weet in de week voor Kerstmis in het teken van Serious Request. Ook Gigant komt in actie tijdens deze muzikale collecteweek, waarbij geld wordt ingezameld voor een actuele ‘stille ramp’: het herenigen van gezinnen die door conflict en rampen verscheurd zijn. Middels een scala aan activiteiten hoopt Gigant een mooi bedrag op te halen.

Serious Films
De inzameling begint al op vrijdag 15 december met twee mooie films. De ‘Serious Films’ Room en Lion worden deze dag respectievelijk om 19:30 en 20:00 vertoond.

Muzikale Loop, Serious Orkest en Serious XMas
Op zaterdag 16 december vinden in CODA twee initiatieven plaats, die zich richten op de (jeugd)orkesten, koren en diverse kunstbeoefenaars en –gezelschappen uit de stad. De Muzikale Loop daagt iedereen uit om deel te nemen aan een muziekestafette en Serious Orkest nodigt enkele prominente Apeldoorners uit om een stuk te dirigeren. Tegelijkertijd raast in Gigant de Serious XMas Party door het pand. Dit (lokale) bandfeest, aangevoerd door de Apeldoornse rockers van CARVE, is inmiddels een traditie, maar krijgt dit jaar uiteraard een extra lading.

The Shelter
Tijdens de daadwerkelijke Serious Request-week, wordt Gigant omgedoopt tot The Shelter, een plek waar publiek en artiesten samenkomen en een comfortabele en creatieve omgeving wordt gecreëerd. Met iedere avond twee caféconcerten, met o.a. Kita Menari, Blue Marble, Gerson Main en Dave Budha. Daarnaast komt op zaterdag 23 december komt het succesvolle democratische dansfeest Superstijl naar de popzaal.

Glazen House
Onder de noemer Glazen House worden de dansliefhebbers van Apeldoorn getrakteerd op een diversiteit aan concepten, waarbij landelijk bekende artiesten hun medewerking hebben verleend. Glazen House is een samenwerking tussen Gigant, Klein Berlijn, Spoorbaan, Deciliters, Digital Lounge, Dutch DJ World en Spuugzat. Gigant zal vrijdag 22 december in het teken staan van dit initiatief, met een 20-uur DJ-marathon met lokale DJ’s van Dutch DJ World en een jongerenfeest in de popzaal, met grote artiesten zoals Mr. Polska, Yung Felix, Joost en Donnie, aangevuld met de DJ’s van Spuugzat.
In Klein Berlijn kun je op 21 december terecht voor Digital Lounge met o.a. Tripeo, op 22 december voor Deciliters met o.a. Relativ en op 23 december voor Spoorbaan!

Voor alle activiteiten geldt dat de volledige winst uit deze events ten goede komt aan 3FM Serious Request. Daarnaast is er tijdens alle avonden de gelegenheid om ter plekke te doneren bij één van de donatiepunten binnen Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?