Gigant en CODA presenteren nieuwe reeks Boek & Film

11 oktober 2011 - 20 oktober 2021, van 14:30 tot 19:30, Podium en Filmtheater Gigant

Door maxnl

Gigant en CODA presenteren nieuwe reeks Boek & Film

Goed niews voor filmliefhebbers: in 2011/2012 organiseren CODA en Gigant een nieuwe reeks Boek & Film met maar liefst zes boekverfilmingen. Voor het eerst zijn er ook middagvoorstellingen, met inleiding en nabespreking door filmjournalist Harry Peters. De avondvoorstellingen worden enkel ingeleid.

De reeks start op 11 oktober met de geslaagde verfilming van Jane Eyre, de nog altijd meeslepende klassieker geschreven door Charlotte Brontë. Op 22 november volgt Submarine, de verfilming van Submarien van Joe Durnthorne over de vijftienjarige Oliver Tate die de liefde tussen zijn moeder en haar minnaar wil dwarsbomen. De reeks wordt op 17 januari 2012 vervolgd met (onder voorbehoud) We need to talk about Kevin, naar het heftige boek. We moeten het even over Kevin hebben van Lionel Shriver. Hierin probeert een moeder om te gaan met haar verdriet nadat haar zoon een bloedbad aanrichtte op zijn school. Op 21 februari 2012 draait Creation, de filmversie van Randal Keynes’ boek Darwins dochter. Het toont hoe Charles Darwin wordt verscheurd tussen de liefde voor zijn zwaar gelovige vrouw en zijn eigen geloof in een wereld zonder God. Op 20 maart 2012 is het de beurt aan het ontwapenende No et moi, naar het boek No en ik van Delphine de Vigan, over het slimme meisje Lou dat door een schoolproject bevriend raakt met een dakloze. De afsluiter op 17 april 2012 is Bel Ami, naar het gelijknamige boek van Guy de Maupassant, waarin een jongeman in Parijs de macht wil grijpen door de meest vermogende vrouw van de stad te manipuleren.

Tijden en kaartverkoop

Boek & Film start op de bovengenoemde dinsdagen om 14.30 uur en om 19.30 uur in Podium en Filmtheater Gigant aan de Nieuwstraat 377 te Apeldoorn.

De kosten per avond bedragen € 10,00 voor leden van CODA en Gigant (niet-leden betalen € 12,50). Een passe-partout voor alle zes avonden kost € 50,00 voor leden van CODA en Gigant (niet-leden betalen € 60,00). Voor kaarten kunt u terecht bij de kassa van Gigant tijdens openingsuren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?