Gigant en Orpheus presenteren film en toneelbewerking Il y a longtemps que je t’aime

18 mei 2013 - 4 juni 2013, van 16:00 tot 20:00, Gigant en Orpheus

Door Agenda

www.hummelinckstuurman.nl/voorstelling/toneelvoorstelling_liefdelevenslang/

Gigant en Orpheus presenteren in navolging van elkaar de film Il y a longtemps que je t’aime op 18 mei en toneelbewerking Liefde Levenslang op 4 juni. Liefhebbers van dit intrigerende drama kunnen beide voorstellingen voor een mooie prijs bijwonen. Ben je in het bezit van een filmticket van Gigant, dan ontvang je €7,50 korting op een toegangskaart voor het toneelstuk in Orpheus. Heb je al een ticket van Orpheus in huis, dan mag je met €2,00 korting naar de film in Gigant en betaal je maar €6,50.

De film Il y a longtemps que je t’aime (2008) vertelt het intrigerende verhaal van Juliette (Kristin Scott Thomas) die na 15 jaar gevangenschap toenadering zoekt bij haar jongere zus Léa. Ondanks de pogingen om Juliette te betrekken in haar dagelijks leven, ontdekt Léa dat het niet zo eenvoudig is om alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken. Schrijver en regisseur Philippe Claudel geeft de acteurs veel ruimte om zich te ontplooien. “De film maakt indruk door de kalme en impliciete manier waarop hij de gebeurtenissen naar een climax voert”, aldus De Filmkrant.  Il y a longtemps que je t’aime draait op 18 mei om 16:00 in de filmzaal van Gigant.

Toneelbewerking Liefde Levenslang vertelt dit zelfde verhaal met in de hoofdrollen Liz Snoijink, Renée Fokker en Chris Tates. De Theaterkrant schrijft: “De tekst van het filmscenario is fraai bewerkt door Janine Brogt. Liefde levenslang is ondanks de loodzware thematiek ook aangenaam humoristisch. Regisseur Ignace Cornelissen koos voor een simpel maar effectief toneelbeeld en regisseert sober waardoor tekst en spel alle aandacht krijgen.” Liefde Levenslang wordt op 4 juni om 20:00 opgevoerd in de Rabobankzaal van Orpheus.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?