Gigant gaat Grieks

23 oktober 2015 - 12 oktober 2015, om 14:00, Gigant

Door Redactie

Griekenland heeft zich het afgelopen jaar menigmaal in de kijker gezet. En nee, dan hebben we het niet alleen over de crises maar ook op filmgebied. Dat de crises en de vervreemdende Griekse maatschappij een onuitputtelijke bron blijkt voor het maken van absurde, confronterende, verontrustende maar ook geniale en hilarische films kunt u op 24 oktober zelf zien en beleven in Gigant! Om deze dag in stijl door te brengen zijn er tussen de films door Griekse hapjes en kunt u ook deelnemen aan ons Griekse Cinemaal. De films, “A Blast”, “Dogtooth”, “Alps” en de nieuwste film, tevens Nederlandse coproductie, van regisseur gerenommeerd regisseur Yorgos Lanthimos “The Lobster”, zijn deze dag te bekijken.

Kaarten kosten €9,00/€7,00 (Vriend van Gigant) per film en kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden. Het Cinemaal bedraagt €15,00 pp, wilt u hieraan deelnemen? Koop dan uw kaart voor zaterdag 23 oktober bij onze kassa of website.

Over The Lobster In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 40 dagen krijgen om een partner te vinden. Single David (Colin Farrell) krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide Management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner (Rachel Weisz). Maar dat is tegen de regels. De film ging in premiere op het filmfestival te Cannes waar het de Jury prijs won.

Een film van Yorgos Lanthimos met Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Ashley Jensen, Ariane Labed, Angeliki Papoulia, John C. Reilly, Léa Seydoux, Michael Smiley, Ben Whishaw

14:00 A BLAST – ÉÉNMALIGE VERTONING 16:00 DOGTOOTH – ÉÉNMALIGE VERTONING 18:00 ALPS – ÉÉNMALIGE VERTONING 19:30 CINEMAAL 20.30 THE LOBSTER

De films zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken. Het Cinemaal bestaat uit een uitgebreid Grieks buffet en is bij elke film los te bestellen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?