Gigant rockt met Peter Pan Speedrock en Death Alley

14 maart 2014 - 13 maart 2014, om 20:30, Gigant

Door Redactie

Gigant

Peter Pan Speedrock, ook wel de meest smerige rockband van Nederland genoemd, komt weer naar Apeldoorn. De band is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit rockcultuur van Nederland. Waar ze in 1997 al hun eerste album uitbrachten, zijn ze 17 jaar daarna nog steeds springlevend. Gigant is dan ook trots om ze vrijdag 14 maart te ontvangen. De zaal is open vanaf 20:30 en het concert start om 21:00. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €15 en €13 voor leden.

Toen de heren Peter van Elderen, Bob Muileboom en Bart Nederhand de band Peter Pan oprichtten met de intentie van een stevige rockband a la Motörhead, schreven ze in een rap tempo een flink aantal nummers. Hun eerste album was helaas geen succes, waarna Bob Muileboom besloot om de band te verlaten en hij vervangen werd door Bart Geevers. De band ging veelvuldig optreden en werkte zich zo uit het dal. Onderhand heeft de band zich weten te profileren als een van de meest geliefde punkrock, metal en speedrock bands van Nederland met optredens op grote festivals zoals Paaspop, Zwarte Cross en natuurlijk Speedfest. Daarnaast begint het buitenland ook steeds meer een graantje mee te pikken van de rocklegendes. Zo staan ze aankomend jaar veelvoudig geprogrammeerd in België, Duitsland en Engeland. Met hun laatste album We Want Blood weten ze nog steeds rockend Nederland te verleiden. Zoals nu.nl beschrijft: ‘’Het is sterk hoe ook hier weer de livesfeer op cd gepakt is. Het zweet gonst bijna van de boxen af, terwijl de snare er als kogelschoten uit knalt. Dertig minuten lang wordt de luisteraar gebombardeerd, gestenigd en gesneden door de mannen uit Rockcity. ‘’ Gigant heet de heren dan ook een luidkeels brullend welkom op 14 maart in de popzaal!

Alsof de avond nog niet rockend genoeg is presenteren we naast Peter Pan Speedrock met trots Death Alley. Deze nog maar net een paar maanden bestaande band is voortgevloeid uit ex-leden van Mühr, The Devil’s blood en de onlangs ter ziele gegane Amsterdamse hardcore punk band Gewapend Beton. Je kan het als nieuwe rock & roll motorpunk band niet beter treffen dan als eerste release een split 12’’ met Peter Pan Speedrock uit te brengen! De beukende en karakteristieke gitaarsolo’s die de gitaristen bij elkaars nummer hebben gespeeld benadrukken nog maar eens dat oude en nieuwe rock & roll waanzin in een lijn met elkaar zullen blijven liggen. Daarom is het ook geen gemis dat we ze beide op dezelfde avond mogen ontvangen, zodat niemand meer veilig is tijdens de optredens van deze twee smerig goede rockbands!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?