Gigant verwelkomt Ierse folklegendes The Dubliners

5 oktober 2014, om 21:00, Gigant

Door Redactie

Dublin Legends

Op zondag 5 oktober komt Dublin Legends naar Gigant. Ook al bestaat de groep The Dubliners niet meer, de vier oude bandleden hebben toch hun instrumenten gepakt en zijn doorgegaan als Dublin Legends. Ze treden op met zowel oude als nieuwe nummers. Maakt u zich klaar voor een avond Ierse folk! De deuren gaan om 20:30 open en het progamma begint om 21:00 uur.
De toegang is €28,00 / €26,00 (voor vrienden van Gigant).

Toen leider en violist John Sheahan zijn vertrek bij The Dubliners aankondigde leek het doek definitief te zijn gevallen voor Ierlands meest legendarische folkgroep. Aanvankelijk werd aangenomen dat de overige leden zijn voorbeeld zouden volgen maar niets bleek minder waar. The Dubliners gaan gewoon verder onder de nieuwe naam The Dublin Legends, formerly of the Dubliners.

Het viertal zet met z’n nieuwe tournee het werk voort dat ooit werd gestart door Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna en John Sheahan. In een avondvullend programma spelen The Dublin Legends een mix van nieuw en oud materiaal waarbij de bekende klassiekers uitgebreid aan bod zullen komen zoals o.a. ‘The Wild Rover’, ‘Seven Drunken Nights’, ‘Whiskey in The Jar’ en ‘The Irish Rover’.

Als vervanger voor Sheahan werd multi-instrumentalist Gerry O’Connor aangetrokken. Al snel bleek de uiterst talentvolle banjo speler en begaafd violist een aanwinst voor de groep. In korte tijd groeide hij uit tot een publiekslieveling die bovendien de groep muzikaal een impuls heeft gegeven. The Dubliners werden opgericht in 1962 en nu Sheahan is afgehaakt, is Sean Cannon het oudste lid. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden. Eamonn Campbell maakte ook al meer dan 25 jaar deel uit van de meest markante groep uit de Ierse folkgeschiedenis, terwijl Patsy Watchorn tien jaar geleden de plaats van Paddy Reilly innam. Gerry O’Connor mag beschouwd worden als een nieuwkomer, want hij ging twee jaar geleden voor het eerst op pad met The Dubliners tijdens de 50th Anniversary Tour.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?