Gigant verwelkomt Sven Hammond Soul

21 maart 2014 - 18 maart 2014, om 20:30, Gigant

Door Redactie

Sven Hammond Soul

Met een nieuw album, een nieuw geluid en een nieuwe clubtour gaater weer vol tegenaan. Onlangs verscheen ‘’The Usual Suspects’’, alweer het derde studioalbum van Sven Hammond Soul (SHS). Met Ashtraynutz in het voorprogramma verwelkomt Gigant ze op 21 maart in de popzaal. Om 20:30 zullen de deuren van de popzaal openen voor een avond vol funk, jazz en soul. De aanvang is 21:00. Kaarten zijn te koop voor €15 en €13 voor Gigantleden.

Vijf gasten die weten wat het is om het gaspedaal flink in te trappen, de boel op z’n kop te zetten en het publiek los te laten als de damp ervan af slaat. Tuurlijk, stomen en koken, dat deed Sven Hammond Soul (SHS) op de vorige albums ook  al. Maar dit keer zwaar afgetraind. Geen koper, geen violen. Ook geen parade van gastvocalisten, maar één glorieuze leadzanger: Ivan Peroti. Back to basic, met de gitaar op de voorgrond. Gebleven is natuurlijk het gorgelende orgel van Sven Figee. “Met een wat uitgeklede bezetting (zonder blazers en strijkers) is Sven Hammond Soul teruggegaan naar de basis, namelijk rockende soul. Het stampt en dampt, kortom een geweldig album”, schrijft Bluesmagazine na het horen van de nieuwe plaat. Festivals als Bospop en de Zwarte Cross staan al op de planning, maar SHS begint met een tournee langs de bekende popzalen. Vijf mannen die elkaar door en door kennen maar dankzij hun nieuwe sound en 13 overtuigende nieuwe songs, elke avond het podium zullen betreden alsof het de eerste keer is.

Als voorprogramma ondersteunt Ashtraynutz de band op een ongekende hoogte. Artiesten als Jamie Lidell en Tom Waits inspireren de beats, melodieën en teksten die uit frontman Joël Gaerthe’s vingers vloeien. Een remix van 1e single ‘City Life’ levert in 2013 een enorme Youtube hit op. Momenteel werkt hij aan nieuwe songs.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?