Giovanca met nieuw album naar Gigant

20 december 2013, van 21:00 tot 21:35, Gigant

Door Agenda

Ze werd uitgeroepen tot Serious Talent, genomineerd voor een 3FM Award en mocht in 2012 de Zilveren Harp in ontvangst nemen. In september bracht Giovanca haar derde album ‘Satellite Love’ uit. Een warme, soulvolle plaat waarin Giovanca’s muzikale roots en liefde voor haar favoriete muzikale tijdperk de 70’s doorklinken. Op vrijdag 20 december staat ze in de popzaal van Gigant. De aanvang is 21:00 uur en de toegangsprijs is €16,- /€ 15,- (leden).

Giovanca begon met zingen in de kerk, maar daarbuiten zong ze niet. Ze dacht dat haar zangtalent niet te combineren was met hiphop, haar favoriete muziekstijl. Na anderhalf jaar stopte ze met studeren  en begon te werken als model in combinatie met acteerwerk.  In 1992 kwam ze in aanraking met het debuutalbum van de Amerikaanse zangeres Mary J. Blige en ontdekt dat er wél plek is voor zangeressen binnen hiphop. Giovanca begint een zangcarrière. Ze zingt en schrijft mee aan de nummers in de band van soulzangeres Corey, is onderdeel van Tribute2BobMarley en is achtergrondzangeres bij onder andere Jiggy Djé, Izaline Calister en Wouter Hamel. In 2008 verschijnt haar debuutalbum ‘Subway Silence’, waarvoor ze veel lovende reacties krijgt. Tijdens een optreden bij De Wereld Draait Door kreeg ze een gouden plaat voor dat album.

Ook haar derde album wordt weer goed ontvangen: “Wat op Satellite Love gebeurt, is van een dusdanig hoog niveau dat je jezelf afvraagt hoe Giovanca en haar team dit voor elkaar hebben gekregen”, aldus maxazine.nl. En zoals nu.nl schrijft: “Op Satellite Love heeft Giovanca haar eigen stijl geperfectioneerd.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?