Goeyvaerts String Trio

28 februari 2015, om 20:15, Paleis het loo Apeldoorn

Door Agenda

Joost Joossen

Is moderne, eigentijdse ‘klassieke’ muziek moeilijk te begrijpen en niet om aan te horen? Het Goeyvaerts String Trio bewijst dat het ook anders kan en heeft inmiddels een groot publiek kunnen winnen voor de muziek van componisten als Arnold Schönberg, Anton Webern, Arvo Pärt, Sofia Gubaidlina en Alfred Schnittke.

Hun geheim? Doorleefde kennis van de partituren en grote concentratie en muzikaliteit in de uitvoering, je kan een speld horen vallen…

In ‘Luister’ viel te lezen:
“Houd dit trio in de gaten!… Het brengt modernisme als romantiek zonder afbreuk te doen aan de expressieve kracht van de vernieuwing en het laat horen dat de emotionaliteit van de romantiek geen intiem idioom is van meer dan honderd jaar oud, maar van alle tijden.”

Speciaal voor de Paleisconcerten is een spannend programma samengesteld met werken van Serje Taneyev, Alfred Schnittke, Anton Webern en Oleg Paiberdin, 20ste of 21ste eeuwse componisten die in een modern idioom schreven, maar niettemin ook hoorbaar diep geworteld blijken te zijn in de klassieke traditie.

Goeyvaerts String Trio:
Kristien Roels, viool
Kris Matthynssens, altviool
Pieter Stas, cello

Zaterdag 28 februari 2015, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50
Programma: Taneyev, Schnittke, Webern en Paiberdin

Meer informatie: www.stringtrio.net

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?