Gorilla’s & Violen

8 augustus 2013, om 18:30, Apelheul Apeldoorn

Door Agenda

https://twitter.com/apenheul


Jonge musici op de apenrots
Elektrische gitaar op het gorilla-eiland, een blaastrio tussen de doodshoofdaapjes (letterlijk!) en acht strijkers bij de orang-oetans…op donderdag 8 augustus is Apeldoorns eigen dierenpark Apenheul de locatie van een wel heel bijzonder evenement! In het kader van de NJO Muziekzomer staat er een avond gepland vol muziek, geschikt voor alle soorten primaten. Een unieke kans om Apenheul ‘s avonds te bezoeken, want de deuren gaan open om 18:30 uur, een half uur na de reguliere sluitingstijd. In het hele park wordt gemusiceerd en er is voor ieder wat wils. Voor wie wil weten hoe meer dan 100 doodshoofdaapjes reageren op een fluit, hobo en klarinet zeker een aanrader!

NJO Muziekzomer
Meer dan 65 concerten in 18 dagen staan er dit jaar vanaf 1 augustus weer op het programma van de NJO Muziekzomer, hét klassiekemuziekfestival van Gelderland, uitgevoerd op mooie en onverwachte locaties. Met naast Gorilla’s & Violen in Apenheul onder meer muziek van Beethoven, Ravel, Gershwin en Dvořák, een zomerse avond in het Nederlands Openluchtmuseum, muzikale fietstochten, een prachtige muziektheatervoorstelling van Prokofjevs Romeo & Julia en nog veel meer.

NJO / Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie
Het NJO organiseert enkele grote projecten per jaar. Aanstormend toptalent speelt de hoofdrol en werkt tijdens de NJO Summer Academy met gerenommeerde coaches, dirigenten en solisten. Tijdens de NJO Muziekzomer, tussen 1 en 18 augustus, worden de resultaten hiervan aan het publiek getoond. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend. Composer in residence is dit jaar niemand minder dan de legendarische Amerikaanse componist Steve Reich. Vele dirigenten van naam hebben het NJO geleid, waaronder Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, John Adams en Oliver Knussen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?