Gratis bijzonder theaterspektakel

21 mei 2015, van 20:00 tot 21:30, Zwitsal terrein, Vlijtseweg 130 (ingang noord), Apeldoorn

Door Agenda

Tim Koldenhof Producties

Op donderdag 21 mei vormt het terrein van de voormalige Zwitsalfabriek het toepasselijke, industriële decor voor een uniek openluchtspektakel. Theatergroep ‘Gajes’, bekend van onder meer ‘Deventer op Stelten’, voert dan hun theatershow ‘Agora Phobia’ op. Er zijn 1.000 gratis kaarten beschikbaar voor deze show.

Try-out Europese tournee
Theatergroep Gajes heeft van de gemeente Apeldoorn toestemming gekregen om zich op het Zwitsalterrein voor te bereiden op een Europese tournee. Apeldoorn krijgt als tegenprestatie de primeur, in de vorm van een try-out.

Show ‘Agora Phobia’
In dit grote pleinspektakel leidt Theater Gajes het publiek met optische trucs door een bouwplaats. Met behulp van vreemdsoortige machines, fysiek sterke acteurs en live muziek verrijst niet alleen een futuristisch bouwwerk maar ook een turbulent avontuur. Spannend van de eerste tot de laatste minuut! De toeschouwers staan letterlijk midden op de speelvloer. Er bestaat geen eerste rij, niemand staat vooraan. Het publiek wordt omringd door het decor en moet opzij stappen voor rijdende objecten en acteurs die de menigte doorkruisen.

Dynamisch theater
Theater Gajes maakt onder deze omstandigheden dynamisch theater. De acteurs zetten geloofwaardige karakters neer en nemen alle omringende toeschouwers voor zich in. Dat kan alleen op stelten! Op hoogte zweven de spelers zo, als het ware, boven de hoofden van het publiek. Tegelijk zijn ze beweeglijk, herkenbaar en aanraakbaar nabij zodat elke kijker zich met hen kan vereenzelvigen.

Organisatie
De organisatie van deze theatershow is in handen van Tim Koldenhof Producties, die zich in september ook op het Zwitsalterrein vestigt in een prachtig gerenoveerd pand, en het Drakenbootfestival.

Plaats reserveren
Vanwege de verwachte drukte, moet van tevoren wel een plek gereserveerd worden. De gratis tickets zijn te bestellen via www.timkoldenhof.nl/gajes

Signing the contract

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?