Cultureel festival bij Markant: ‘Bloeiend’

27 augustus 2016, van 12:00 tot 16:00, Markant, Nieuwstraat 379 Apeldoorn,

Door Agenda

Op zaterdag 27 augustus viert Markant de start van haar nieuwe seizoen met ‘Bloeiend’, een gratis cultureel festival voor alle Apeldoorners. Tussen 12.00 en 16.00 uur maken bezoekers in en om Markant en op het Cultuurplein (tussen Gigant en CODA), kennis met o.a. de Cajon, sieraden maken, graffiti, glassnijden en filmscènes maken. Verder wordt er een ‘heliumvissenrace’ gehouden, is het mogelijk een piano te beschilderen en kunnen festivalgangers een portretfoto van zichzelf laten maken. Wie liever kijkt en luistert is ook op zijn plek: er is o.a. een klein circus en iemand tekent op een beamer terwijl verhalen vertellers hun verhaal vertellen.

Bloeiend
Wat ooit Markants traditionele ‘Open Dag’ was, is nu een cultureel festival met de naam ‘Bloeiend’. “We willen de bezoekers een belevenis meegeven. Het festival is een open, gezellige en informatieve dag waar creativiteit en beleving centraal staan. We willen dat de bezoekers Markant ‘ervaren’!” Vertelt Nanda Huisman, projectleider van Markant.

Programma
Het complete programma van Bloeiend kenmerkt zich door diversiteit. Van instrumenten uitproberen tot sieraden maken en van karaoke tot spookstad. Het programma met alle activiteiten is te vinden op de website van Markant: www.markantapeldoorn.nl.

Cultuurkwartier Open – een oase van cultuur
Bloeiend is onderdeel van Cultuurkwartier Open, het festival dat georganiseerd wordt door Gigant, ACEC, CODA, H10a, VUE en Markant. Het Cultuurkwartier opent deze zaterdag het culturele seizoen met een heerlijke dag vol leuke activiteiten, fijne muziek, lekker eten en drinken.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?