Gratis meespeelvoorstelling ‘Supergraan’

11 maart 2018, van 11:00 tot 12:00, Het Kristal, Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn

Door Agenda

Geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn organiseert op zondag 11 maart 2018 om 11.00 uur een gezinsdienst in het Kristal (Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn). Tijdens deze dienst staat de meespeelvoorstelling ‘Supergraan’ centraal. De voorstelling is een eigentijdse versie van de gelijkenis van het zaad en de zaaier, beschreven in het Bijbelboek Matteüs. Medewerking wordt verleend door de theatergroep Simon en zo. Iedereen die zich kind voelt (4-99 jaar) en die op een speelse manier dit avontuur wil meemaken is van harte welkom. Na de voorstelling is er koffie, thee, limonade en gebak.

Simon en Zo wordt gespeeld door Harrie Nijhof en Fredie Nijhof-Agteres. Harrie en Fredie geven al jaren voorstellingen in binnen en buitenland. Ook voor volwassenen. Ze werkten mee aan diverse Tv-programma’s en daarnaast is Harrie als dramadocent verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede, afdeling Sociale studies. De verhalen worden speels en verbeeldingsvol gebracht. Ook de kinderen doen mee. Ze worden er op allerlei manieren betrokken. Ze zingen, ze bewegen, maar ze spelen ook mee in het verhaal. Als boer en als kraaien, als supergraan en distels. Ze spelen toneel, ze dansen en doen mee in een poppenscène. Zonder voorbereiding. Improviserend. Simon en zo wil de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van dit prachtige verhaal.

De Fontein
Geloofsgemeenschap De Fontein hoort bij de Protestantse Gemeente Apeldoorn en is een geloofsgemeenschap voor alle leeftijden. Elke zondagochtend om 10.00 uur komen zo’n 150 tot 200 jongeren en ouderen bij elkaar in wijkcentrum het Kristal. De Fontein organiseert maandelijks op zondag een Fonteininloop. De inloop (van 11.30-12.30 uur) is voor alle kinderen van 4-12 jaar met hun (groot)ouders. Kinderen kunnen knutselen en luisteren naar een Bijbelverhaal. Er wordt veel gezongen. Twee keer per jaar is de Fonteininloop een gezinsdienst (11.00 uur) voor alle leeftijden. Deze inloop komt dan in plaats van een gewone dienst. Meer informatie: www.defonteinapeldoorn.nl of www.facebook.com/geloofsgemeenschapdefonteinapeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?