Gratis ouderworkshop overgang basisschool naar middelbare school

13 maart 2014, Veluws College Walterbosch, Waltersingel 130, Apeldoorn

Door Agenda

Studiekring

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor ouder en kind een grote stap. Om ouders hier goed op voor te bereiden, biedt begeleidingsinstituut Studiekring in Apeldoorn een gratis workshop aan op donderdagavond 13 maart. Het thema van deze workshop zal zijn ‘overgang basisschool naar middelbare school’, met als doel ouders te begeleiden bij deze overstap. Waardoor de ouders hun kinderen goed kunnen begeleiden.

Tijdens deze workshop kunnen ouders met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. Daarnaast zullen er een drietal rondes gegeven worden door de begeleiders van Studiekring. Het eerste thema gaat over ‘wat weet u van het voortgezet onderwijs?’; het gaat hier over wat ouders en leerlingen kunnen verwachten wanneer ze naar de middelbare school gaan. Wat zijn dingen om rekening mee te houden, waar moet je als ouder op letten. Het tweede thema staat in het teken van plannen. Leerlingen worden geacht zelf een goede en degelijke planning te maken voor hun schoolwerk, dat is niet gemakkelijk voor ze. De rol van ouders is daarbij belangrijk. Studiekring is ervaringsdeskundige rondom het effectief en efficiënt plannen en we zullen tips geven voor de ouders. Ten slotte het derde thema, deze gaat over van studievaardigheden, het ‘leren leren’ aspect.

Wat zijn goede manieren om je de stof eigen te maken? Een belangrijke vraag, voornamelijk als het gaat om toepassingsgericht leren. Hier gaan we op in tijdens de workshop. Hoe kunnen ouders hun kind daarin zo goed mogelijk begeleiden en hoe bepaal je wat de meest effectieve leermethode is. Dit komt allemaal aan bod op 13 maart.

Lijkt het u wat om aan deze gratis workshop deel te nemen? Aanmelden hiervoor kan via de website van Studiekring.. Klik op ‘vrijblijvend aanmelden’ en kies onder ‘type dienst’ de optie ‘ouderworkshop’.

De workshop vindt plaats op het Veluws College Walterbosch (Waltersingel 130, Apeldoorn). Voor

vragen kunt u altijd mailen naar timkamphuis@studiekring.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?