Griet Op de Beeck vertelt over de thema’s in haar boeken en haar manier van werken

11 november 2018, van 12:00 tot 14:00, CODA Auditorium

Door Agenda

Griet Op de Beeck is schrijver – al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn. Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen, werkte als dramaturg bij theatergezelschappen De Koe en Het Toneelhuis en maakte grote interviews voor HUMO en De Morgen. Voor die krant schreef ze ook een aantal columns.

Ze debuteert als schrijver met Vele hemels boven de zevende (2013) dat direct een bestseller werd. Het werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en won De Bronzen Uil Publieksprijs. Ruim twee jaar later verschijnt Kom hier dat ik u kus dat door het boekenpanel van DWDD verkozen werd tot ‘Boek van de Maand’. Haar verhalenbundel Gij nu (2016) kwam direct in de top van de bestsellerlijsten en werd, net zoals Kom hier dat ik u kus, genomineerd voor de NS Publieksprijs. Haar boeken zijn vertaald naar het Engels, Duits, Frans, Arabisch, Tsjechisch, Afrikaans en Japans en van haar eerste drie boeken werden filmrechten verkocht. In de zomer van 2016 was ze te gast in het iconische VPRO programma Zomergasten – en zondag 11 november dus in CODA. Momenteel werkt ze aan een trilogie waarvan het eerste deel (Het beste wat we hebben) vorig jaar verscheen. Dit jaar schreef ze het Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten.

Wie nieuwsgierig is naar haar manier van werken en meer wil weten over de thema’s in haar boeken, is 11 november van harte welkom in CODA. Naast het voorlezen van verschillende fragmenten, beantwoordt ze natuurlijk ook vragen uit het publiek en vertelt ze over haar manier van schrijven.

Programma
De middag in CODA Auditorium begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur met koffie of thee. Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen, er is geen pauze. Wie zijn of haar boek door Griet Op de Beeck wil laten signeren, kan dit na afloop in CODA Café doen. Nawijn & Polak is hier ook met een boekentafel waar boeken gekocht kunnen worden. Natuurlijk kun je in CODA Café na afloop ook terecht voor een drankje (niet inbegrepen).

Kaartverkoop 
Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

zondag 11 november, 12.00-14.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) | kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en Nawijn & Polak

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?