Groeien in het groen in het groene hart van Welgelegen

21 mei 2013 - 15 mei 2013, om 15:30, Kinderopvang De Mallemolen - Welgelegen

Door Agenda

Kinderdagopvang De Mallemolen wordt Kindervilla Welgelegen. Hiermee doet de locatie haar ligging en principes de eer aan die het toekomt: kinderen de gelegenheid te geven te groeien in het groene hart van de wijk Welgelegen. Op dinsdag 21 mei a.s. zal om 15.30 uur op een natuurvriendelijk wijze de nieuwe naam gepresenteerd worden.

In de bomen aan het voorplein van Kindervilla Welgelegen zullen talloze vogelhuisjes worden opgehangen. Deze huisjes (gesponsord door de wijkraad Welgelegen) zijn door de kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO beschilderd en worden op de feestdag door de BSO kinderen in de bomen gehangen. De aanwezige kinderen kunnen daarna o.a. broodjes bakken op houtvuur en met loepjes en insectenpotjes de omgeving gaan verkennen.

Kindervilla Welgelegen heeft een tuin van meer dan 2100 m2 verstopplekken, glooiende paadjes, (klim)bomen en heerlijke grasvelden. Samen met de kinderen worden groenten en vruchten verbouwd in de moestuin. De BSO kinderen kunnen zich uitleven in de klus- en knutselschuur of gezellig terugtrekken in een echte pipowagen.

Nog dit jaar gaan we voor het kwaliteitsmerk groene kinderopvang (zie www.groencement.nl).

Kindervilla Welgelegen is voor kinderen van 0-13 jaar. Opvang is mogelijk tussen 7.15 en 18.15/18.30 uur. Voor mensen die werken in wisseldiensten kan de opvang volledig op het werkrooster worden afgestemd. In dat geval kunnen opvangtijden nog tot 1 week van tevoren worden aangevraagd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?