Groene Vierdaagse van Apeldoorn

10 juli 2012 - 13 juli 2012, van 06:30 tot 17:00, Apeldoorn e.o.

Door Redactie

Archief

Dinsdag 10 juli gaat voor de 59ste maal de Internationale Vierdaagse Wandeltochten van Apeldoorn van start.  Dan kunnen de ca. 3.500 wandelaars beginnen aan het jaarlijks wandelhoogtepunt wat ook wel de mooiste Vierdaagse van Nederland wordt genoemd.

Voorzitter van het Organisatie Comité Joop Achterkamp en zijn routebouwers hebben weer een ongelooflijk mooi parcours uitgezet dat voert langs de veelal onverharde paden rondom Apeldoorn. Er kan gekozen worden uit vaste dagafstanden van 20, 30, 40 of 50 km.

De deelnemers aan de Vierdaagse van Apeldoorn staan bekend als echte wandel- en natuurliefhebbers die in de maanden voorafgaand aan de Vierdaagse Apeldoorn al vele wandeltochten ter voorbereiding hebben gelopen. En dat is ook nodig, immers het zeer gevarieerde parcours, over heuvels en heidevelden, duinen en zandverstuivingen en smalle landweggetjes vraagt een goed getrainde wandelaar.

Ook dit jaar weer veel onverwachte wendingen afgewisseld door mooie vergezichten. Joop Achterkamp en zijn  team zijn het afgelopen jaar druk in de weer geweest om de wandelaars een prachtige Vierdaagse te bieden. In de natuurlijke omgeving van de Parel van de Veluwe  kun je de stilte horen is één van Joop’s uitspraken. Deelnemers zullen ook nu weer van de rust en schitterende natuurgebieden genieten als het Liederholt, Loenermark, de Asselse heide en het Kootwijkerzand en natuurlijk de vele gezellige rustpunten onderweg in de langs het parcours gelegen pittoreske dorpjes.

De officiële opening vindt plaats op maandag 9 juli om 16.30 uur op het terrein van de v.v. Victoria Boys aan de Berghuizerweg. Namens de gemeente Apeldoorn worden de deelnemers welkom geheten door Wethouder de heer Detlev Cziesso. Aansluitend zal de opening worden verricht door de voorzitter van de Nederlandse Wandelsport Bond, de heer Theo Verhoeven.

De Nederlandse Wandelsport Bond is één van de belangrijkste wandelsportorganisaties van Nederland en het overkoepelende orgaan van acht regionale wandelsportbonden. Zij organiseert jaarlijks vele honderden wandeltochten en de bekende NWB Avondvierdaagse.

* Kosten vindt u hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?