GroenRijk Malkenschoten vraagt aandacht voor taal

9 september 2016, van 10:00 tot 11:30

Door Agenda

Groenrijk

GroenRijk Malkenschoten | vrijdag 9 september | 10.00 tot 11.30 uur

Om het belang van voorlezen te onderstrepen, opent tuincentrum GroenRijk op vrijdag 9 september een pop-up Voorleestuin in haar vestiging in Malkenschoten.

Voor 2,5 miljoen Nederlanders is het lezen en begrijpen van planteninstructies of reclamefolders niet vanzelfsprekend. Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt in alle GroenRijk-vestigingen aandacht besteed aan taal en lezen. Tussen de planten, kippen en konijnen wordt in de Apeldoornse vestiging in samenwerking met CODA Bibliotheek een pop-up Voorleestuin geopend. Hier wordt, alleen op vrijdag 9 september, door CODA medewerkers voorgelezen uit het boek Het abc van Kikker van Max Velthuijs.

Kom ook met uw (buurt)kinderen, familie en/of kleinkinderen op vrijdag 9 september tussen 10.00 tot 11.30 uur naar GroenRijk Malkenschoten in Apeldoorn en zet de voorleesboekjes buiten. Alle kinderen ontvangen een presentje en kunnen gratis lid worden van CODA.

Over de Week van de Alfabetisering
Van 5 t/m 11 september is het de Week van de Alfabetisering. Op 6 september wordt in Apeldoorn ook het Taalhuis geopend. Een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en CODA om het taalaanbod in Apeldoorn onder één paraplu samen te brengen. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvandealfabetisering.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?