Grolsch Drakenbootfestival: nieuwe locatie met 2 podia

23 juni 2017 - 25 juni 2017, van 17:30 tot 21:00

Door Redactie

Drakenbootfestival

Op 23, 24 en 25 juni vindt de 13 editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats, deze keer voor het eerst in het Zwitsalpark. Een mooi, groen en groot park, waar alle ruimte is voor dit gezellige zomerse festival voor het hele gezin. Voor het eerst verrijst er bij het festival ook een grote festival-tent waar een 2e muziekpodium komt, de Plato Stage. Hier treden het hele weekend bandjes op.

Lexman Drakenboot in Concert
Het festival gaat van start met een groot openingsconcert op vrijdagavond 23 juni. Om 17.30 uur gaan de deuren open. Geprogrammeerd op de 2 podia staan o.a.: Kris Berry, T-99, HAEVN, Douwe Bob en Racoon! De deuren gaan om 17.30 uur al open, zodat de bezoekers van het concert eerst ook al kunnen genieten van de meer dan 15 foodtrucks op de Foodplaza. Het concert gaat bovendien een uurtje langer door dan voorgaande jaren, tot 01.00 uur. Er zijn nog kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar, op de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl. Voorverkoopprijs € 29,50, deurprijs € 35,-.

Drakenbootraces
Zaterdag en zondag staan de drakenbootraces centraal, het festival is dan gratis toegankelijk. Op het Apeldoorns kanaal strijden ruim 50 bedrijven in de “123 Machineverhuur Bedrijvenrace” om de podiumplaatsen. Op zondag varen buurten en verenigingen tegen elkaar. Een geweldig spektakel dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven! Om 11.00 uur wordt het eerste startschot gegeven, de beste teams varen rond 19.00 uur de finales.

Drakenland
Voor kinderen is er het sprookjesachtige Drakenland, waar elk half uur leuke theatervoorstellingen en dansshows starten: “Draak en grote Drakenkasteel”, “Hoe word ik een prins” en “Dansen en Zingen met Elsa uit Frozen”. Kinderen kunnen er marshmellows roosteren, op de foto met een echt paard, springen op de springkussens en ze ontmoeten draken, prinsessen en ridders!

Foodtrucks
Naast de vele foodtrucks is er ook straattheater en een gezellige braderie. Ook het festivalstrand, de lounge-zitjes en palmbomen, zorgen ervoor dat de vertrouwde Drakenbootsfeer mee gaat naar het Zwitsalpark.

NIEUW: Plato Stage
Voor het eerst is er genoeg ruimte voor een grote, echte festivaltent: de Plato Stage. Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag treden hier allerlei leuke bands op, waaronder Kris Berry, Jan Terlouw Junior, Stuart Mavis, Tessa Belinfante en Gosto.

Zaterdagavond: Beach Party & Dance Club
De grote festivaltent wordt zaterdagavond omgebouwd tot danceclub, met een line-up van top-DJ’s: Salvador Deep, Yves Eaux, Melvin Spix, Aaron Post en Lucien Foort. De Dance Club start om 18.00 uur, einde 24.00 uur. Minimumleeftijd 21 jaar. Op de Mainstage wordt na afloop van de drakenbootraces een gezellig feest gebouwd bij de Beach Party, met The Tibbs en feestband Lijn7. Beide programma’s zijn gratis toegankelijk.

Openingstijden
Het festival is open op vrijdag van 17.30-01.00 uur, op zaterdag van 10.00-24.00 uur, en op zondag van 10.00 tot circa 21.00 uur.

Zie voor het complete programma van het festival en bezoekersinfo de website grolschdrakenbootfestival.nl. 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?