Groot Apeldoorns Dictee Christelijk Lyceum maakt plaats voor QUIZCL

23 november 2016, om 19:30, Christelijk Lyceum, Jachtlaan 108, Apeldoorn

Door Agenda

Na elf succesvolle edities van het Groot Dictee der Nederlands Taal voor leerlingen van groep 8, vindt het Christelijk Lyceum het tijd voor iets nieuws. Dit jaar mogen de achtste groepers hun tanden zetten in vraagstukken die te maken hebben met de verschillende schoolvakken die zij straks tegenkomen op het voorgezet onderwijs.

Op 23 november wordt de aula van het Christelijk Lyceum speciaal voor de QUIZCL omgetoverd tot een strijdtoneel. De tafels staan zo opgesteld dat de leerlingen een goed uitzicht hebben op het podium waarop van alles gebeurt. De leerlingen van dezelfde basisschool werken in teams samen aan de opdrachten uit de QUIZCL. Deze worden gepresenteerd via filmpjes en natuurlijk door de presentatoren van de avond. Aan het einde van de avond maakt Ingrid Janmaat, rector van het Christelijk Lyceum, bekend welke basisschool zich voor een jaar de winnaar van QUIZCL mag noemen.

“Naast de Nederlandse taal zijn er veel meer schoolvakken om leerlingen te verwonderen,” vindt Bas Schotpoort, conrector havo op het Christelijk Lyceum en één van de presentatoren van de QUIZCL. “Wij zien het al helemaal voor ons. Het wordt een fantastische avond waarop van alles te zien, te horen en te doen is voor de leerlingen uit groep 8.”

Groot Apeldoorns Dictee
De afgelopen elf jaar organiseerde het Christelijk Lyceum het Groot Apeldoorns Dictee. Een week voordat het Groot Dictee der Nederlandse taal werd uitgezonden op televisie, onderzocht het Christelijk Lyceum welke groep 8-er uit Apeldoorn het allerbeste kon spellen. Voorafgaand aan dit dictee hielden de Apeldoornse basisscholen voorrondes met proefdictees. Van iedere school kwamen de twee beste leerlingen naar het Christelijk Lyceum.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?