Groot Bijbels Dictee Apeldoorn

22 maart 2013, van 19:30 tot 23:00, Grote Kerk Apeldoorn

Door Redactie

Op 22 maart is het zover. Dan vindt het eerste Bijbelse dictee van Nederland plaats. In de Grote Kerk van Apeldoorn, georganiseerd door de plaatselijke Protestantse Gemeente. Zeven zinnen zorgen voor stof tot nadenken. Want was is nu ook alweer de juiste schrijfwijze van dat woord, gebruikte je nu een accent grave of een accent aigu op dat woord en moest er nu wel of niet een hoofdletter gebruikt worden bij dat woord. Allerlei dilemma’s waar deelnemers van het Groot Bijbels Dictee Apeldoorn zich in kunnen vastbijten. En u kunt ook één van die deelnemers zijn, want iedereen mag en kan meedoen!
Het Dictee is geschreven door dhr. Pieter Oussoren, voorganger en auteur van onder meer de Naardense Bijbel. Zijn dictee zal voorgelezen worden door oud-nieuwslezeres Henny Stoel. De jury zal bestaan uit burgemeester John Berends, de voorzitter van de Algemene Kerkenraad Roland Zeilstra en de schrijver van het Groot Bijbels Dictee Pieter Oussoren. De regels zijn de officiële regels zoals ze ook gehanteerd worden bij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
In het midden van de Grote Kerk zullen ongeveer veertig mensen strijden om de winst. Alle wijken van de Protestantse Gemeente Apeldoorn vaardigen één deelnemer af en verder zullen hier taalprofessionals, taalliefhebbers en deelnemers van andere kerken plaatsnemen.
Ook alle belangstellenden in de banken van de Grote Kerk kunnen meedoen. Zodra het dictee in de pauze wordt ingeleverd is er ook nog eens kans op mooie prijzen.
Vanuit huis kan er ook meegespeeld worden, het Groot Bijbels Dictee Apeldoorn wordt namelijk op internet uitgezonden via ww.reformatorischeomroep.nl.
Om een beetje een idee te krijgen van wat u kunt verwachten staan hieronder twee voorbeeldvragen:

Wat is de juiste spelling? (Omcirkel 1, 2 of 3)
1. een judaskus
2. een Judaskus
3. een Judas-kus
1. een Nederlands-hervormde vrouw
2. een Nederlands-Hervormde vrouw
3. een Nederlands Hervormde vrouw

Lijkt het u ook leuk om mee te doen? U bent op 22 maart vanaf 19.30 van harte welkom in de Grote Kerk. Het dictee zal om 20.00 uur beginnen, dus wees op tijd! Bent u lid van één van de wijken van de Protestantse Gemeente Apeldoorn dan kunt u contact opnemen met de scriba voor meer informatie over het vertegenwoordigen van uw wijk!
Kijk voor meer informatie op www.grootbijbelsdictee.nl of op www.facebook.com/grootbijbelsdictee.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?