Grootmeester van de tango bij Het Gelders Orkest

8 december 2017, om 20:00, Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn, € 22,50

Door Agenda

Carel Kraayenhof speelt Piazzolla

 

Bandoneonist Carel Kraayenhof, pianist Juan Pablo Dobal en een ensemble van Het Gelders Orkest brengen authentieke Argentijnse tango. Op 8 en 9 december vindt het vlammende concert met werk van de grootmeester van de tango Astor Piazzolla plaats in Apeldoorn en Ede. Een concert met muziek van een echte ‘tanguero’ die je recht in het hart raakt.

Als zelfs Astor Piazzolla in superlatieven over je spreekt, dan ben je écht een grote! De grootmeester van de tango is stomverbaasd als hij Carel Kraayenhof voor het eerst hoort spelen. Een Hollander, die zó excelleert op de typisch Argentijnse bandoneon? In eigen land verwerft Kraayenhof eeuwige roem met zijn vertolking van Adios Nonino in de Nieuwe Kerk bij het huwelijk van – toen nog – kroonprins Willem-Alexander en Máxima. ‘De koninklijke traan’ is voor altijd in het collectieve geheugen gegrift. De virtuoze bandeonist zelf heeft dit wapenfeit inmiddels alweer ruimschoots achter zich gelaten. In 2016 vallen hem maar liefst twee Edison-nominaties ten deel. In Argentinië wordt hij gezien als een boegbeeld van de authentieke Argentijnse tango. Het volk heeft hem er als ‘tanguero’ in het hart gesloten en de regering heeft hem onderscheiden met de hoogste culturele prijs.

Juan Pablo Dobal is sinds eind 2010 pianist van het tangoduo met bandoneonist Carel Kraayenhof, het Sexteto Canyengue en het Kraayenhof Tango Ensemble (nu het Carel Kraayenhof Ensemble). Daarnaast heeft hij als componist en pianist samengewerkt en cd’s opgenomen met veel verschillende artiesten en meegewerkt aan projecten bij binnenlandse en buitenlandse podia.

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens

Carel Kraayenhof – bandoneon

Juan Pablo Dobal – pianist

Strijkers – Het Gelders Orkest

Programma:

Piazzolla, A. / Los pajaros perdidos (1973) : strijkers
Piazzolla, A. / Otoño porteño (1969)
Piazzolla, A. / Invierno porteño (1969)
Pugliese, O. / Negracha (1943)
Piazzolla, A. / Jorge Adios : strijkers
Kraayenhof, C. / Aleppo (2014)
Kraayenhof, C. / Clavel rojo (1989)

– Pauze –

Gershwin, G. / Lullaby 1924 strijkers HGO
Kraayenhof, C. / Desconcierto (2002)
Kraayenhof, C. / Bamestra (2012)
Piazzolla, A. / Libertango (1973)
Piazzolla, A. / Oblivion (1976)
Kraayenhof, C. / !Fuerza! (2009)
Piazzolla, A. / Adiós Nonino (1959)

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?