Grootse Herman Brood memorial met bekende namen

10 juli 2016, van 14:30 tot 23:59, Salon 1813, Deventerstraat 13 Apeldoorn, € 20,-

Door Agenda

“Maak er een feest van”; waren de gevleugelde woorden van Neerlands grootste Rock ’n Roll artiest/kunstenaar in de laatste boodschap die hij meegaf, toen hij 15 jaar geleden voor de “great gig in the sky” koos. Anno 2016 blijken Broods’ energieke muziek, maar ook de kunstwerken die hij maakte, tijdloos en nog immer gewild; In “het jaar van Brood” is er de lopende musical Chez Brood, zijn kunst waar veel over te doen was en de grote regelmaat van nieuws over Herman Brood, wat bewijst dat hij nog steeds springlevend is.

En zo zal het zijn; een groots en springlevend, uniek memorial concert in Apeldoorn én kunst expositie, met een line up om je vingers bij af te likken. Vanaf 15.00 uur, zal de opening van de Brood expositie plaats vinden, waar bij Voor het eerst de dochter van Herman, Lola, werk van haar en haar vader exposeren. Gerard Wessel, destijds Hermans hoffotograaf, zal een aantal van zijn mooiste foto’s van Herman met Lola mede exposeren.

Xandra Brood zal haar boek “Rock & Roll widow” presenteren en desgewenst signeren.De aftrap van maar liefst 4 concerten wordt verzorgt door saxofonist en zanger Bertus Borgers, zijn dochter Nova en gitarist Ruud van Deventer. Herman Brood en Bertus Borgers leerden elkaar als jonge muzikanten kennen in 1973 en ze decennia lang samen, zowel op het podium als in de studio.

Zijn belevenissen met Herman Brood tekende Bertus Borgers in 2015 op in zijn boek ‘ik hou van Herman’, die ook de rode draden vormen in de gelijknamige voorstellingen die Berus Borgers door het land geeft.

Bombitas Xl, Herman Brood’s voormalige achtergrondzangeressen Lies Schilp en Inge Bonthont, aangevuld met o.a.gitarist Jan van der Meij (Vitesse, Powerplay, Frederique Spigt) en ex Gruppo Sportivo leden zullen als tweede band een concert geven met nummers uit hun aanzienlijke carriere door de jaren heen.

De Bombitas worden opgevolgd door de band “Slick” van (ook) voormalige Bombita Dee Dee en gitarist David Hollestelle, die 20 jaar de gitarist van Herman Brood and his Wild Romance is geweest.Het unieke evenement wordt afgesloten door Ernst Low & the Romance feat. Boris van der Lek, de saxofonist die in de latere jaren veel met de Wild Romance toerde. Ernst Löw kennen wij als zanger/acteur en mag zich naast BV (Bekende Vlaming), zich auteur noemen van het boek “En wie ben jij, kroniek van een Rock ‘n Roll Monkey” over het leven van hem, en de handel en wandel van en met Herman Brood.

De optredens beginnen om 17.00 uur en gaan door tot 24.00 uur, waarna het “champagne & wine” moment zal gaan plaatsvinden wat ingeluid zal worden door DJ Rep gevolgd door een after party.

__________________________________________________________________________

Waar: Salon 1813, Deventerstraat 13 Apeldoorn

Aanvang: 15:00u

Contactpersoon: L.van der Cijs 06-54967814

Email: h.vanderchijs@upcmail.nl

Website: www.broodspiratie.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?