Grootste vega BBQ Op de Zwitsal

25 augustus 2017, om 16:00, Proeflokaal Brouwerij De Vlijt, Vlijtseweg 114, Apeldoorn, € 12,50

Door Agenda

Gewoon een keer heel wat anders… Op 25 augustus a.s. gaat Apeldoorn vegetarisch (en veganistisch) barbecueën! En niet zomaar barbecueën, nee, het wordt de grootste VEGA BBQ van Apeldoorn! Het BBQ-feest wordt georganiseerd door Veluwse Schavuyt, VegaVrijdag & BAST BBQ. “We doelen op minimaal 100 gasten. Vegetariërs, veganisten, flexitariers maar ook vleeseters zijn van harte welkom! We willen laten zien dat het traditionele stukje vlees op de BBQ prima vervangen kan worden door een gezondere, dier- en milieuvriendelijke variant.”

Verschillende leveranciers bieden hun producten aan. Hoofdsponsor Vegafit zorgt voor heerlijke plantaardige vleesvervangers op de BBQ, zoals steaks, nuggets, burgers en balletjes. Loods17 (de lunchroom van kringloop en re-integratieorganisatie Foenix) voorziet de bezoekers van groentespiezen, salades, stokbroden en dips. GRO (Green Recycled Organics) laat ons kennismaken met hun fantastische paddenstoelburger (die groeit op oud koffiedik). Waar Apeldoorn serveert soepen van Kromkommer (soepen van gek gevormde groenten) en neemt lekkere zoetigheden mee. De barbecues draaien volledig op BAST bbq-kokoskool (gemaakt van kokosafval, dus zeer duurzaam). Veluwse Schavuyt stelt het proeflokaal bij Brouwerij De Vlijt beschikbaar (en natuurlijk zijn er rondleidingen door de brouwerij) en Plek Apeldoorn zorgt voor extra ‘plekken’ mocht dit nodig zijn i.v.m. slecht weer.

Door een goede samenwerking met leveranciers en partners hebben we de kosten minimaal kunnen houden en wordt er een lage eigen bijdrage gevraagd. Voor de kids geldt een gereduceerd tarief want ook voor hen is kennismaking met deze producten leuk en belangrijk.

Aanmelden kan via informatie@vegavrijdagrestaurants.nl (VOL=VOL)

Kosten:
€ 12,50 p.p. (kinderen onder de 12: € 7,50)

Datum:
vrijdag 25 augustus 2017

Tijd:
16.00 uur borrel & 18.00uur BBQ

Locatie:
Proeflokaal Brouwerij De Vlijt, Vlijtseweg 114 in Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?