Grootste Vega-BBQ van Apeldoorn

25 augustus 2017, om 16:00, Vegavrijdag Zwitsalterrein, Vlijtseweg 130, Apeldoorn

Door Agenda

Graag nodigen we u uit bij de grootste duurzame BBQ van Apeldoorn. Met deze BBQ laten we aan iedereen zien hoe eenvoudig het is om veel minder broeikasgassen uit te stoten dan bij een “normale” BBQ en toch een heerlijke maaltijd en een gezellig feestje te hebben.

Aankomende vrijdag is het zo ver. Meer dan 150 mensen komen naar het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn om te ontdekken wat voor heerlijke plantaardige burgers, steaks en nuggets verkrijgbaar zijn en hoe lekker groenten en tofu op de BBQ zijn. Bij de productie van plantaardig voedsel wordt immers veel minder broeikasgassen uitgestoten dan bij dierlijke producten. Ook de BBQ-kolen zijn een stuk minder vervuilend omdat ze gemaakt zijn van kokosnotenafval. De paddenstoelenburgers worden geteeld op koffieafval en de borden en het bestek zijn geleend van de kringloop. De groenten zijn bereid door mensen met een afstand van de arbeidsmarkt. Het verheugt ons dat er erg veel belangstelling is voor deze duurzame BBQ en dat we nu zelfs mensen op een wachtlijst hebben moeten plaatsen.

Mocht u denken, wat een leuk initiatief, daar kom ik graag even kijken. U bent van harte welkom. Helaas kunt u niet meer mee eten, maar u bent nog wel van harte welkom voor een (lokaal geproduceerde) borrel en plantaardige borrelhapjes. De borrel begint om 16.00 uur, de BBQ gaat om 18.00 uur aan.

Wilt u meer weten over de activiteiten die het vrijwilligsinitiatief VegaVrijdag organiseert om Apeldoorn op voedselgebied te verduurzamen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door ons een mailtje te sturen. Als u wilt, kunnen wij u na afloop van de BBQ foto’s en een persbericht sturen. We hopen op uw belangstelling!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?