Grote namen in Orpheus; kaartverkoop start 20 mei

20 mei 2014 - 19 mei 2014, om 09:00, Orpheus

Door Redactie

Orpheus

Op dinsdag 20 mei gaat de kaartverkoop voor voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen 2014-2015 van start. Op die dag kan vanaf 9.00 uur online en aan de kassa geboekt worden voor meer dan 250 voorstellingen die volgend seizoen te zien zijn in Orpheus. Het programma bevat weer de mooiste grote producties en aansprekende namen. Een voorproefje hiervan wordt gegeven tijdens een gratis feestelijke presentatieavond op dinsdag 20 mei vanaf 20.00 uur. Aanmelden kan via kassa@orpheus.nl. Kijk voor meer informatie, het gehele programma en online kaartverkoop op www.orpheus.nl.

Orpheus 50 jaar

Het theaterseizoen krijgt een extra feestelijk tintje doordat Orpheus in 2015 zijn 50e verjaardag viert. Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar het weekend van 12 t/m 15 maart 2015 wordt een feestweekend in Orpheus. Hoogtepunten dat weekend zijn o.a. de komst van Najib Amhali en Magic of Motown en een open huis i.s.m. het NJO.

War Horse

Het theaterfenomeen War Horse staat maar liefst 27 keer in de Koning Willem-Alexanderzaal en is daarmee de gehele maand februari 2015 te zien in Orpheus. Uniek in de regio, want dit spektakel tourt langs slechts 6 theaters. War Horse vertelt een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin levensgrote ademende en galopperende paarden tot leven worden gebracht op het toneel. De landelijke première van War Horse is op 14 juni in Koninklijk Theater Carré tijdens het Holland Festival.  

Het Gelders Orkest 125 jaar

Niet alleen Orpheus viert een bijzonder jubileum, ook Het Gelders Orkest heeft reden voor een feestje. Zij bestaat namelijk 125 jaar en geeft volgend seizoen zeven concerten in Orpheus, waaronder een speciaal jubileumconcert op 9 oktober. Klassieke muziek is er daarnaast ook van o.a. het NJO en de Dutch Classical Talent reeks.

Opera is vertegenwoordigd in het programma door de klassiekers Carmen en De Parelvissers, beide gebracht door de Staatsopera van Tatarstan.

Kerst in Orpheus

Rondom de feestdagen in december is er voor jong en oud voldoende te beleven in Orpheus. Met onder andere het Don KosakenChor, Introdans Kerstgala en als absoluut hoogtepunt Swan Lake on Ice, met echte ijsvloer op het toneel van de Koning Willem-Alexanderzaal. Voor de jongste bezoekers komen Pippi Langkous en Sesamstraat tijdens de kerstvakantie naar Orpheus.

Musical, Show, Familie

De Jantjes, Heerlijk duurt ’t langst en The Sound of Music en Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment zijn een aantal van de niet te missen musicals die komend seizoen te zien zijn in Orpheus. Muziektheater is er met bijvoorbeeld Een avond met Dorus en van grootmeester Herman van Veen.

Dit seizoen een nog groter aanbod voor onze jongste theaterbezoekers met Minoes, Brandweerman Sam, Het Zandkasteel, Nijntje, Klaas Vaak, Sneeuwwitje en nog veel meer kindervrienden.

Cabaret & Theaterconcert; de grootste namen op een rij

Ze komen allemaal (weer) voorbij volgend seizoen: Najib Amhali, Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Claudia de Breij, de Grote Improvisatieshow en meer! Maar ook veel grote artiesten en muzikanten, waaronder Within Temptation, Di-Rect, Frans Bauer, René Froger, Bløf en Nick & Simon.

Topacteurs Annet Malherbe, Anne Wil Blankers, Pièrre Bokma, e.a.

Grote toneelnamen als Frederik Brom, Freek Bartels en Thijs Römer zijn te zien in The Normal Heart, Annet Malherbe schittert in Koningin Juliana, Anne Wil Blankers, Carine Crutzen en Marisa van Eyle spelen in de toneelklassieker Een Sneeuw en het gouden team van De Verleiders met o.a. Pièrre Bokma, Victor Löw en George van Houts is back in business.

Ga voor het volledige programma met alle voorstellingen naar orpheus.nl. Liever een brochure? Haal deze vanaf 20 mei af aan de theaterkassa.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?