Gymnasium organiseert veiling voor goed doel

31 maart 2017, om 10:00, Gymnasium, Kastanjelaan 10, Apeldoorn

Door Agenda

Op vrijdag 31 maart organiseren leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn een Goede Doelen Dag. Het ingezamelde geld is bedoeld voor Stichting COLT. COLT biedt kinderen en gezinnen in Cambodja onderdak en hulp.

Om de twee jaar organiseren de leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn een Goede Doelen Dag. Dit is een goede voorbereiding op hun maatschappelijke betrokkenheid. “Gymnasiumleerlingen zijn vaak toekomstige beleidsmakers en de verbondenheid met onder meer mensen die extra steun nodig hebben is belangrijk”, aldus rector Dick Helders.

Dit jaar zamelen de leerlingen geld in voor Stichting COLT. Cambodja behoort tot één van de armste landen in de wereld. COLT (Cambodian Organization for Living and Temporary-care) is een gemeenschapscentrum net buiten Phnom Penh. COLT biedt hulp aan kinderen en families in Cambodja op het gebied van tijdelijk en langdurig onderdak, kinderopvang, onderwijs, medische en sociale hulpverlening, duurzaamheid en sport- en spelactiviteiten.

Op vrijdag 31 maart is iedereen vanaf 10.00 uur welkom bij de acties van de leerlingen. Om 14.00 uur begint voor alle belangstellenden een veiling. Deze vindt plaats op het voorterrein van het Gymnasium aan de Kastanjelaan. De school kan nog goed bruikbare spullen gebruiken om te laten veilen.

Van deze actie blijft niets aan de strijkstok hangen. Eén van de docenten zorgt er persoonlijk voor dat het geld in Cambodja komt.

Het Gymnasium Apeldoorn is het enige zelfstandige gymnasium in de regio en bestaat al sinds 1913. Met 660 leerlingen is het een relatief kleine school.

Voor wie een bijdrage wil leveren: info@gymnasium-apeldoorn.nl

Voor meer informatie: www.gymnasium-apeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?