Gypsy voice’ in Sam Sam

3 mei 2014, om 20:30, Art Café Sam Sam

Door Redactie

J Pringiers

Op zaterdagavond 3 mei a.s. geeft zigeunerensemble La Manouche een acte de presence Art Café Sam Sam, van Kinsbergenstraat 17 Apeldoorn.

Deze groep is vooral bekend van haar gepassioneerde live performance. Met warme gitaarklanken en hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens dit concert waant men zich aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed zijn veelal bezongen onderwerpen.

Als enige groep uit Nederland is La Manouche in het verzamelalbum ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’ vermeld. Dit mondiaal uitgegeven boekwerk / cd is in 2012 uitgekomen en beschrijft de wereldtop van zigeunerzang.

Het repertoire van La Manouche is een melange van swing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren aangevuld met de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Men wordt tijdens dit concert ook getrakteerd op het virtuoze snarenwerk van gitarist Manito. Sinds een jaar maakt klarinettist Roelof Posthumus deel uit van de groep. Deze rasmuzikant brengt de mensen in vervoering met zijn tot de verbeelding sprekende improvisaties.

Art café Sam Sam is een sfeervol podium waarbij het publiek dicht op de artiest zit.

Aanvang is van het optreden is 20.30 uur. Entree is € 5,-.

info over het podium: www.artcafesamsam.nl
info over de groep: www.lamanouche.nl

Voor reserveringen kun je bellen naar 055 360 1813 of mailen via de website.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?