Halve Finale GpvN: Bands + WOOT

14 september 2012, om 19:30, Gigant

Door Redactie

Facebook

De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor livemuziek. Sinds 1983 bieden we talentvolle muzikanten, bands en mc’s een opstap naar groter succes. Voor muziekliefhebbers is het dé kans om nieuwe muziek als eerste te ontdekken.

De line-up voor de halve finale in Gigant, Apeldoorn:

  • AFKA
  • Koonian
  • The Sidekicks
  • MY PROPANE
  • Hille
  • Sideditch

Special guest: Woot (winnaar 2011)

Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Dope D.O.D., Roosbeef, Dio en Yori Swart.

In een verder verleden waren dat o.a. Junkie XL, Typhoon, Opgezwolle, Tröckener Kecks, Marike Jager, Total Touch, Raymzter, Charlie Dée, De Heideroosjes, Nobody Beats The Drum, Lois Lane, Pete Philly, Ali B, Marien Dorleijn (Moss) en Brainpower.

De categorie Bands is nieuw vanaf 2012. Dit is een samenvoeging én uitbreiding van de voormalige categorieën Rock/Alternative en Dance/Producers. In deze categorie kunnen groepen van minimaal twee personen uit alle popgenres zich aanmelden: van rock en indie tot soul en electrofunk. Met de nieuwe categorie Bands is de Grote Prijs nog beter ingericht op het live performance-aspect. Electronische (dance) acts zijn dus nog steeds welkom, zolang het gaat om meer dan alleen een optreden achter de laptop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?