Hank and the Comotion

28 september 2014, om 16:00, Bluescafé

Door Agenda

Peter Vroon

The band “Hank and the Comotion” is in augustus 1999 opgericht en bestaat uit de volgende leden, Henk (“Hank”) Weerensteijn (percussie en zang), Frank Motshagen (gitaar en zang) en Leo Ditzel (basgitaar en zang), allen afkomstig uit Apeldoorn.

Vanaf het begin was het idee aanwezig, om nu niet de zoveelste cover-band te worden, maar een band die een eigen repertoire zou gaan spelen. De muziek van de band wordt bedacht door Frank Motshagen en Henk Weerensteijn, de engels-talige teksten worden door Leo Ditzel geschreven en behandelen geen “zoetsappige” zaken, maar vinden hun oorsprong in dagelijkse gebeurtenissen. Het nummer “Doctor Death” gaat bijvoorbeeld over een Amerikaanse arts die zijn patiënten liet “inslapen” met een spuitje, “Gasoline Cowboys” behandelt de “honger” naar olie, “The Midnight Rapist” is geïnspireerd op het leven van seriemoordenaar Ed Gein, enzovoort.

De sound wordt door de band als Psychedelische Blues Rock omschreven, maar vergelijkingen met ZZ Top en Pink Floyd (begintijd) zijn ook gemaakt. In 2002 is het debuut album “The Weather is Changing” uitgebracht (opgenomen in de oude opnamestudio van Normaal in Zelhem) en de zeven tracks zijn allen geschreven door de bandleden zelf. Inmiddels is ook een live CD beschikbaar (Opgenomen in “Het Havenhoekje” in ) met de titel “Still Alive” en een live DVD die een registratie is van het optreden tijdens de derde Harleydag (2007) in Apeldoorn. Hiervan zijn inmiddels twee opnames te bekijken op YouTube: “Red Light District” en “Sixty Tons of Steel”.

In de tijd van hun bestaan hebben de bandleden al een ruime podium-ervaring opgedaan, buiten optredens in diverse kroegen in het hele land, heeft de band ook veel op (middelgrote) festivals gestaan (onder andere diverse edities van “Leienpop” en “Harley-dagen” in Apeldoorn, “Hutspop” in Twello en samen met Yellow Pearl op “Hoenderpop” in Hoenderloo e.d.)

Aanvang 16.00 uur, vrij toegang.
Locatie: Bluescafe

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?