Hans Aarsman in Gigant

18 mei 2018, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, 10.-

Door Agenda

Stadsfotograaf Medea Huisman & Gigant presenteren: Dokter Aarsman
 
Hans Aarsman komt, op uitnodiging van Stadsfotograaf Medea Huisman, op vrijdag 18 mei naar Gigant voor de try out van zijn nieuwe theatershow ‘Dokter Aarsman’. De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets kosten €10,00 (vrienden van Gigant betalen €8,00). Tickets zijn verkrijgbaar via  www.gigant.nl en aan de balie van Gigant.
 
Medea Huisman ziet haar titel van Stadsfotograaf als een project waarbij ze Apeldoorners vraagt om foto’s in te sturen met een bepaald onderwerp. Ze bekijkt dit toegestuurde materiaal op een andere manier dan de meeste Apeldoorners doen, namelijk als inspiratiebron voor de foto’s die ze zelf gaat maken. Hans Aarsman bekijkt ook veel foto’s van anderen vanuit zijn expertise als fotograaf. Aarsman is bekend van de rubriek De Aarsman Collectie in de Volkskrant en is regelmatig te gast bij de DWDD als het gaat over fotografie. Omdat hij als de ‘Godfather van de foto-analyse’ wordt beschouwd, heeft Medea hem uitgenodigd voor dit optreden.
 
Over de show
“Via een omweg ben ik toch in de artsenij beland. Het is mijn beroep geworden om diagnoses te stellen. Het grote verschil met een reguliere arts is: ik heb geen patiënten in de wachtkamer. Bij mij zit de rest van de wereld… Als ik zou moeten zeggen wat de kern van de voorstelling is: Wat er aan de hand is, wordt pas zichtbaar als je een visuele voorstelling van de symptomen maakt. Maar dat blijft tussen ons.” Aldus Aarsman. Nawijn & Polak verzorgt in de foyer van Gigant een stand met diverse boeken van Aarsman. Na afloop van de show is hij daar beschikbaar om boeken te signeren.

Over Hans Aarsman
Hans Aarsman’s (1951) bezigheden laten zich het beste omschrijven als veldwerk. In diverse theaters in Nederland staat hij met zijn onemanshows over zijn veldwerk. Zijn fotografische werk is diverse keren te zien geweest in het Stedelijk Museum Amsterdam. Hij schreef diverse theaterstukken, waaronder een monoloog met Garry Winogrand in de hoofdrol. Iedere donderdag in de Volkskrant, iedere zaterdag in De Tijd staat de Aarsman Collectie, waarin hij als een detective met een loep boven foto’s hangt.

Over Medea Huisman
Medea Huisman studeerde in 2010 af aan de AKI in Enschede, richting fotografie. Ze vestigde haar naam als autonoom fotograaf – zowel commercieel als kunstzinnig – met een bijzonder oog voor de hedendaagse mens en de wereld waarin hij leeft. De jury die haar tot stadsfotograaf benoemde werd geraakt door het liefdevolle en realistische karakter van haar beelden: “In haar werk toont ze haar gevoel voor mens en ruimte en haar compassie met de medemens.”
 
Medea pakte haar rol als Stadsfotograaf op geheel eigen wijze op. Ze stelde een projectteam samen en overlegde hoe ze haar tweejarige benoeming vorm wilde geven. In het projectteam zitten naast Medea, ontwerper en creatief strateeg Mark Kuiper, internetondernemer Max Dammers en beeldend kunstenaar Bas Fontein.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?