Hans Appenzeller signeert in CODA, boek en nieuw sieraad ‘Revision’

11 december 2016, om 14:30, Coda Winkel, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Hans Appenzeller (1949) is een van de meest innovatieve sieraadontwerpers van de twintigste eeuw. Vanaf de jaren zestig maakt hij sieraden van tot dan toe ongebruikelijke materialen als aluminium en rubber. De eigenlijke constructie en de sluiting zijn daarbij net zo belangrijk als het gekozen materiaal en de vorm. Het werk van Appenzeller maakt onderdeel uit van de CODA collectie en is opgenomen in de CODA publicatie Redefining Jewellery. Zondag 11 december aanstaande doen Appenzeller en CODA een uniek feestdagenaanbod: zijn recent verschenen monografie (gesigneerd) en het nieuwe sieraad Révision zijn dan eenmalig te koop voor slechts € 59,90.

Direct na zijn opleiding aan de Rietveld Academie opent Appenzeller in 1969 in Amsterdam samen met Lous Martin de eerste Nederlandse sieradengalerie: Galerie Sieraad. In zijn winkels in Amsterdam en New York organiseert hij vervolgens tentoonstellingen met andere ontwerpers op velerlei gebied. Zijn recent verschenen monografie toont, in woord en beeld, het veelzijdige en omvangrijke oeuvre van Appenzeller. Ivo Weyel beschrijft in het boek de levensloop van Appenzeller. Jeroen van den Eijnde duidt de betekenis en context van zijn werk. Daarnaast geeft dit boek, uitgegeven door ArtEZ Press, een ruim overzicht van ontwerpen van Appenzeller uit de afgelopen vijftig jaar.

BOEK EN SIERAAD REVISION VOOR SLECHTS € 59,90 OP ZONDAG 11 DECEMBER IN CODA
Appenzeller produceerde in 1973 de Serie Sieraad: zeer betaalbare sieraden die goed in oplage te produceren waren. Ter gelegenheid van het verschijnen van de monografie ontwierp hij Révision, een nieuw Serie Sieraad. Révision is zowel armband als collier en is vervaardigd van zilver en flexibel koord. Een exemplaar van het boek en het sieraad zijn uitsluitend zondag 11 december (vanaf 14.30 uur) in CODA te koop voor slechts € 59,90. Hans Appenzeller is aanwezig om te signeren.

CODA collectie
CODA beschikt over een collectie moderne kunst, waaronder een omvangrijke collectie sieraden. Deze verzameling met werk van onder andere Onno Boekhoudt, Nicolaas Thuys, Chris Steenbergen, Emmy van Leersum en Gijs Bakker heeft zijn oorsprong in de jaren zestig van de vorige eeuw. Er wordt actief verzameld en de collectie groeit gestaag door aankopen, bruiklenen, schenkingen en legaten en is inmiddels de grootste museale collectie sieraden in Nederland. Tijdens het Museumcongres 2015 ontving CODA uit handen van minister Jet Bussemaker de Rijkscollectie sieraden. Deze omvat ruim 400 objecten en is in langdurige bruikleen gegeven aan CODA met de intentie deze bruikleen op termijn om te zetten in een schenking.
Praktisch
Gesigneerde monografie en sieraad Révision van Hans Appenzeller op zondag 11 december vanaf 14.30 uur te koop voor slechts € 59,90. Na zondag 11 december is het boek (zonder sieraad) te koop in CODA Winkel voor € 29,50.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?