Hans van Lier band

29 april 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Hans van Lier wordt geboren te Schildwolde in 1961. Op 1-jarige leeftijd verhuist het gezin naar Siddeburen, waar zijn hele jeugd ligt, hij de
kleuterschool en lagere school volgt. Vanaf zijn twintigste doet hij ook nog een studie in de metaal, als instrumentenmaker. Het zit er al meteen in, de muziek; van gehoorde (radio)muziek en overdag meegemaakte avonturen verzint hij als kleuter naar bed gebracht, zijn eigen liedjes en hitlijsten en speelt hij dj.

Wanneer hij op zijn veertiende zijn broer Harry gitaar ziet spelen -Harry stapt later over op de bas- weet hij meteen wat hij ook wil en koopt na even proberen voor 50 gulden zijn eerste gitaar, van het merk Eko. Hans wordt vaste klant bij platenzaak Pot te Siddeburen, koopt en luistert naar lp’s van bijvoorbeeld John Mayall, Ry Cooder en Cuby and the Blizzards.

Hij koopt boekjes met akkoorden en één van de eerste zo ingestudeerde liedjes is House of the Rising Sun, dat onder meer bekend is van het Britse The Animals. Van zijn dertiende tot zijn vijftiende speelt hij iedere vrije minuut van de dag op zijn gitaar en ontdekt zo op eigen houtje de bluestoonladder. Vanuit deze ladder leert hij solo spelen. Ook slaggitaar heeft hij al snel onder de knie en hij ontdekt partijtjes die hij later ook hoort bij Stevie Ray Vaughan, de Texas shuffle; Hans blijkt een natuurtalent.

Iemand zei een keer: “In je vorige leven was je een neger die leefde in het zuiden van de Verenigde Staten.”
Samen met Laurens Leeuw en Harrie Groenewold is het compleet.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?