Hanspeter Nagtegaal exposeert in Galerie H10a

4 oktober 2015 - 1 oktober 2015, om 15:00, Galerie H10a

Door Ben Eggermont

Aanstaande zondag 4 oktober wordt de expositie van de Apeldoornse kunstenaar Hanspeter Nagtegaal in Galerie H10a aan de Christiaan Geurtsweg 3 om 15:00 uur door oud-wethouder Olaf Prinsen geopend.

Onderstaand het persbericht zoals uitgegeven door Galerie H10a.

Een veelzijdig man in een veelzijdige galerie

In de maand oktober exposeert een bekende en veelzijdige Apeldoornse kunstenaar in Galerie H10a aan de Christiaan Geurtsweg 3 te Apeldoorn: Hanspeter Nagtegaal, in 1944 in Amsterdam geboren, maar hij woont en werkt al sinds … in Apeldoorn aan de Bosweg 45.

Hij doorliep de Nutsschool voor Beeldende Kunsten in het Stedelijk Museum in Amsterdam en volgde daarna de opleiding aan de Rietveld Academie. Naast restaureren van schilderijen, schildert hij in olieverf en aquarel en maakt beelden in zowel hout als brons. Hij voerde opdrachten uit voor het Ministerie van WVC, Monumentenzorg, gemeenten, musea en veel particulieren. Zijn werk is ook opgenomen in de collectie van prinses Beatrix. Als een van de eerste levende kunstenaars heeft hij met zijn Trompe-l’oeil schilderijen in het Rijksmuseum geëxposeerd. En wie in of bij Orpheus komt, kent vast wel zijn optimistische drietal in rood, geel en blauw.

In 1991 zijn diverse kopieën vervaardigd voor opdrachtgevers in Japan, o.a. plafondschilderingen uit de 18e en 19e eeuw. Deze werken bevinden zich in het nagebouwde ‘Paleis Huis Ten Bosch’ in Nagasaki in Japan.

Hanspeter Nagtegaal is al ruim 45 jaar actief als veelgevraagd restaurateur van oude schilderijen. Was zijn vrije werk tot voor kort figuratief, inmiddels maakt hij als kunstenaar een totaal nieuwe ontwikkeling door met het maken van abstracte schilderijen. Deze nieuwe werken, geïnspireerd op de evolutie, zijn een uitvloeisel van zijn verlangen om spontaner te werken.

In de expositie bij H10a is een mooi overzicht van al zijn kunstuitingen te zien.

De expositie wordt op zondag 4 oktober om 15.00 u. geopend door oud-wethouder Olaf Prinsen en is te bezichtigen t/m 25 oktober. Dit kan zowel tijdens de reguliere openingstijden ‘s zondags van 13.00 -17.00 uur als op afspraak.

Hanspeter Nagtegaal en de collectiefleden van H10a hopen van harte u te mogen verwelkomen tijdens deze bijzondere expositie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?