Happen met die haring

8 juni 2012

Door CWOLTERS

Chris Wolters

Dé haringparty van Apeldoorn, dat is een onbetwiste eretitel voor het haringhappen bij Marialust. De haring was weer best en de verdere verzorging ook. De organisatoren kennen het evenement van binnen en van buiten. Kortom: geslaagd? Zeker! Kritische kanttekeningen? Ook!

Te eten en te drinken was er meer dan voldoende in afwachting van de koeriers uit Denemarken onder aanvoering van notaris Leo Kok. Detlev Cziesso, wethouder van Financiën en Belastingen, Publieke dienstverlening Strategie, Communicatie, Lobby moet nog even werken aan zijn publieke optredens. Zijn verhaal was onverstaanbaar goed en teveel gericht op ‘ondernemers’. Zijn dat de mensen van het succesvolle HITT, het bedrijf dat nu in Zweedse handen komt of is dat Andre Stel van het gelijknamige Stel beheer?

Omstandigheden
Het zomerde een beetje met zo’n 20°C, maar typisch voor een Nederlands buitenevenement is dat je altijd rekening moet houden met regen. Zonde van de dames die hun best hadden gedaan om er op hun voordeligst uit te zien. Een enkele dame moet nog even wennen aan het feit dat je beter op lederen laarzen met platte hakken kunt verschijnen dan op stiletto-hakken. Over het algemeen overheerste een informele benadering, een enkele jongeling waagde zich in de massa met zijn eerste krijtstreeppak. Vooral doorgaan, knul!

Anders
Moet je kritische kanttekeningen maken bij zo’n mooi evenement. Dat moet niet, maar is misschien wel een keer nodig. De Brouwersen hebben een mooie traditie ingezet en overeind gehouden, Barend Breukink is een onvermoeibare creatieve organisator en Arnold Buurman is een aardige presentator. Tegelijk bekruipt je het gevoel dat dingen langzamer-hand wat anders kunnen en moeten. Knetterharde dweilmuziek van aantrekkelijke dames overstemmen goede gesprekken. Het aantal gearriveerde ondernemers in ruste groeit onrustbarend snel. De jeugd is is onvoldoende vertegenwoordigd. Blind je weg vinden naar de haringkar die altijd op dezelfde plaats staat, dat kan beter. Er mag best iets meer ‘gebeuren’. Waar zijn de sprekers die Apeldoorn de maat nemen, waar is het jong talent dat zich laat zien in muziek, dans etcetera. Het mag dus best wat anders, dan kunnen de oude strijders zien dat het goed was en nog beter kan worden.

Opvallend
De mediabelangstelling leek wat beperkt. Veronica Mulder van True Image deed haar best met de camera, maar Omroep Apeldoorn zagen we niet. Fernande Leeflang van Stad in Bedrijf liep zich de benen uit het lijf. De Stentor was niet zichtbaar, maar daar dat kan ook foute vaststelling zijn. Natuurlijk moest Johannes Rutgers zich ‘s avonds concentreren op de kolossale problemen rond het grondbedrijf. Bovendien waren er nog festiviteiten rond het Proefstraatje (ook een mooie evenement!) En als Willeke Alberti optreedt in het jarige woonzorgcentrum De Veenkamp, dan moet je keuzes maken. Meest opvallend zou dus zijn als nu al wordt aangekondigd dat we het volgend jaar anders gaan doen. Dat de media uitpakken! En dat de Brouwersen dat een goed plan vinden. Kunnen we de oude garde letterlijk en figuurlijk in 2013 in het zonnetje zetten. Een mooi vooruitzicht. En verder? Happen met die haring!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?