harleydag apeldoorn 2013 wederom in de steigers!

20 mei 2013, van 12:30 tot 17:30, Apeldoorn Marktplein

Door Agenda

1Frank Huibers

Op maandag 20 mei, 2e Pinksterdag a.s. zal de binnenstad van Apeldoorn weer vol staan met duizenden Harley-Davidson motoren. Ook dit jaar zijn klassieke motorfietsen van Europese makelij en eveneens van harte welkom. De Stichting Motorcycle Events Apeldoorn heeft een schitterend progamma georganiseerd, dat plaatsvindt op Leienplein, Raadhuisplein en Marktplein. Twee podia met live muziek, waaronder Time Bandits en onze eigen bluestrots Flavium, zullen dit jaar muzikaal bijdragen op het grootste eendaagse Bike evenement van Nederland.

Hét festijn voor de echte motorliefhebbers en uiteraard de hele bevolking van Apeldoorn en wijde omgeving, die graag de sfeer van ronkende motoren, blinkend chroom en lekkere bands willen meemaken, is ook dit jaar wederom gratis toegankelijk.

Uiteraard zijn er weer veel kramen met motorbenodigdheden en andere zaken o.a. in de Hoofdstraat, de Nieuwstraat en de Korenstraat. Op twee pleinen zijn er behalve de terrassen ook buitenbars en eettenten, op het Raadhuisplein zullen de terrassen vergroot worden. Op twee podia op zowel het Leienplein als het Marktplein zullen in totaal 6 bands vanaf 12.30 uur spelen. Het Leienplein is als gebruikelijk het live plein met lekkere rockmuziek met 3 bands met als afsluitende act om 17.30 uur FLAVIUM. Het Marktplein zal dit jaar bruisen van de activiteiten, naast het muziekpodium waar o.a. de Apeldoornse band The Doots zal optreden en als afsluitende act van 16.00 tot 17.30 uur The Time Bandits. Verder zullen de DAKAR trucks van de Apeldoorner Fons Jans van Hamer B.V. en de DAKAR motorfiets van Apeldoorner Jan Wouter Offringa te zien zijn op het marktplein. Op Het Marktplein zal een uitgebreide Horeca voorziening geïnstalleerd worden met volop eet en drink mogelijkheden en voor de kleintjes een springkussen en een zweefmolen. Naast het podium zal er een bike verkiezing voor de Harley-Davidson (of Indian) in drie categorieën en mooiste Klassieker Europees worden georganiseerd waar men zich nu al voor kan inschrijven via de website. Het gaat om Klassieke Harleys van vóór 1965, Custom gebouwde Choppers en Dressers (mooi aangeklede Harleys). Per categorie zijn er mooie prijzen te winnen. Heb je een bijzondere motor die speciale aandacht verdient, kom dan met je motor naar de jury op het Marktplein of meld je vooraf aan via info@harleydag– apeldoorn.nl. Bij de Europese motoren zijn er prijzen voor de mooiste Klassieker (25 jaar en ouder) en de mooiste Veteraan (vóór 1945) De prijsuitreiking is op het Marktplein tussen 15.00 en 16.00 uur. Uiteraard zullen wederom alle pleinen via een lint van kramen met motorbenodigdheden en vele andere “hebbedingen” aan elkaar worden geknoopt.

Als het weer ook maar een beetje meewerkt, gaat de Harleydag Apeldoorn dit jaar door de grens van 30.000 bezoekers en meer dan vijfduizend motoren, is de verwachting van de organisatie. Vind de laatste details op www.harleydag-apeldoorn.nl en meld je aan op Twitter: @bikefestapeld. .

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?