Harp Mitch and the Bluescasters

7 maart 2014, om 22:00, Bluescafé, Apeldoorn

Door Agenda

http://www.harpmitch.com


Blues without Borders
Deze 4 heren hoeft niemand meer de Blues uit te leggen. Gevoel kun jezelf niet aanleren. Ongeveer alle facetten van de verschillende muziekrichtingen hebben ze gespeeld, om uiteindelijk gemeenschappelijk uit te komen bij de oorsprong. Namelijk „The Blues!“ Die spelen ze dan ook met veel passie, liefde, verdriet, woede en emotie samengeperst in de 12 maten Blues. Daarmee overwint Harp Mitch & The Bluescasters niet alleen emotionele grenzen: 3 van de vier muzikanten komen uit Nederland, die overige 25 % komt uit buurland Duitsland.

Hun sound klinkt fris en transparant. De ene keer stampend luid en de andere keer weer kwetsbaar zacht. Vanuit de diepte opkomende gevoelige ballades worden zelfs plotseling ware ‘rockmonsters’! Zanger, mondharmonicaspeler en slaggitarist “Harp Mitch” maakt het verschil ten opzichte van vele andere blues(rock)bandjes´. Hij is het bewijs, dat Songs zich kunnen veranderen in tastbaar en voelbare belevenissen. Harp Mitch is kundig als geen andere met zijn Blues- en Chromatisch mondharmonica verhalen te vertellen, door woorden in tonen om te zetten. Het repertoire van de band bestaat uit een mix van chicago- , jump- en texasblues met geheel een eigen opvatting vanuit de onvervalste nederblues…. kortom een stemmingsvol opzwepende mix van supersongs van Rod Piazza, Darryl Mansfield, Steve Guyger, Rick Estrin, Buddy Guy………aangevuld met ijzersterke eigen nummers.

Het moet plezier opleveren en dat zie je Harp Mitch & The Bluescasters ook aan. Jezelf lekker laten gaan wat zijn weerga vindt bij het publiek. Regelmatig dat het dan ook een heus „Bluesfeest“ wordt tijdens de concerten van Harp Mitch & The Bluescasters.

Aanvang 22.00 uur, vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?