Harpconcert met Dimitri

10 april 2016, van 15:00 tot 17:00, ‘t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166 te Apeldoorn

Door Agenda

Dimitri speelt traditionele muziek uit Keltische landen (Ierland, Schotland, Bretagne, Wales…), oude muziek (Middeleeuwen, Renaissance, Baroque; vaak met persoonlijke interpretaties), maar tevens steeds meer zijn eigen uitgesproken persoonlijke composities.

Dimitri Boekhoorn is Nederlander, maar woont sinds 17 jaar in Bretagne, Frankrijk.

Dimitri beschouwt zich als vooral autodidact, al was het maar omdat hij sinds 1998 met nagels speelt, zoals de Ierse, Schotse en Welse ‘harpers’, o.a. op harpen met metaalsnaren. Door deze ‘ontdekking’ van een techniek die zowel erg oud als ook traditioneel is, heeft hij sinds jaar en dag een heel persoonlijke speelstijl, heel licht, snel en met veel versieringen. Mede hierdoor is hij in enkele jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende harpisten in Bretagne.

Dimitri speelt regelmatig als solist met tal van moderne en ook oude harpen met veel verschillende snaarsoorten (meerdere metalen, moderne of oude darmsnaren, paardenhaar, synthetische snaren…). Hij werkt samen met meerdere harpbouwers die oor hem unieke instrumenten maken. Dankzij hen is in 2014 is zijn solo CD met 11 unieke harpen uitgekomen. Gratis entree.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?