Heleen van Royen in CODA

15 maart 2018, om 19:30, CODA Auditorium, €12,50/15,00

Door Agenda

Donderdag 15 maart komt Heleen van Royen naar CODA waar ze in een lezing meer vertelt over Het doet zo zeer. In deze documentaire schetst Van Royen een portret van haar moeder bij wie dementie is geconstateerd. Zowel het verhaal als ook (het maken van) de documentaire komen deze avond uitgebreid aan bod. Kaarten zijn vanaf 20 februari te koop bij CODA en Nawijn & Polak.

Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 als romanschrijver met haar boek De gelukkige huisvrouw waarin de zelfmoord van haar vader een grote rol speelt. Niet alleen werd deze roman in elf verschillende landen vertaald, het boek werd ook bewerkt tot toneelstuk en filmscenario die allebei in 2009 in première gingen. Later schreef ze Godin van de jacht (2003), De ontsnapping (2006) en De mannentester (2009). Naast romans schreef Van Royen columns voor het Parool en maakte ze de documentaire Het doet zo zeer.

 Het doet zo zeer

In Het doet zo zeer schetst ze een portret van haar moeder bij wie in 2015 beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven. Een portret van zeer dichtbij: Van Royen bedient de camera grotendeels zelf.

Onvergetelijk CODA

Donderdag 15 maart staat deze documentaire over dementie centraal in CODA. Een onderwerp waar maandelijks binnen CODA ruime aandacht voor is in de vorm van Onvergetelijk CODA, rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten.  Op coda-apeldoorn.nl/onvergetelijkis hierover aanvullende informatie te vinden.

Kaartverkoop 

Kaarten voor de lezing zijn vanaf dinsdag 20 februari te koop in CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn en Polak Boekverkopers. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang en een drankje in de pauze.

Meer literaire avonden in CODA bijwonen?

Via coda-apeldoorn.nl/literair en www.facebook.com/CODAapeldoorn houden we u op de hoogte over onder andere de avond met Saskia Noort op 17 april (nog onder voorbehoud).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?