Hella de Jonge zondag naar Gigant

22 maart 2015, om 15:15, Gigant Apeldoorn

Door Agenda

Gigant Apeldoorn

Op zondagmiddag 22 maart vertoont Gigant om 15:15 uur eenmalig een zeer bijzondere film. Namelijk Verlies Niet De Moed van Hella de Jonge. Ook zal Hella de Jonge die dag zelf aanwezig zijn om na de film in gesprek te gaan met het publiek. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

‘Verlies niet de moed’, waren de laatste woorden van de moeder van Eli Asser (de vader van Hella de Jonge), voor haar deportatie naar Auschwitz. In deze aangrijpende documentaire komt Hella de Jonge door de verhuizing van haar 88-jarige vader, met wie zij tot dan toe een moeizame relatie onderhoudt, in het bezit van het nalatenschap van haar oudtante. Die oudtante is, samen met haar ouders, de enige overlevende van de Nazi-verschrikkingen.

Het maken van de film was voor Hella de Jonge een persoonlijke urgentie. Een waarheid die verteld moest worden, in wat een zoektocht werd naar het verborgen familieverhaal van de Tweede Wereldoorlog. Het is aangrijpend en herkenbaar, voor hen die ook tientallen jaren het liefst zwegen over de oorlog.

Hella gaat op onderzoek naar haar familiegeschiedenis. Met behulp van foto’s en documenten, het bezoeken van plaatsen met een pijnlijke herinnering, maar bovenal door gesprekken zonder voorbehoud, komen vader en dochter eindelijk tot elkaar.

Op zondagmiddag 22 maart zal Hella de Jonge na de vertoning van Verlies Niet De Moed in gesprek gaan met het publiek. De film begint om 15:15 uur en kaarten zijn beschikbaar aan de kassa van Gigant of via www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?