Helmert Woudenberg – God vergeeft

9 november 2013, Orpehus

Door Agenda

www.wesopa.nl

Een pastoor die alles doet wat God verboden heeft
Tegen de avond ligt pastoor Haffmans in bed met zijn vriendin Elvira, met wie hij een geheime liefdesrelatie heeft. Er wordt aangebeld. Haffmans trekt snel iets aan, loopt naar de voordeur en komt even later terug met een envelop, die een parochiaan hem in handen heeft gegeven. Uit de envelop haalt Haffmans tien briefjes van honderd.

Waar is dat geld voor? vraagt Elvira. Haffmans klemt vijf biljetten onder zijn ene oksel en vijf onder zijn andere. “Zo”, zegt hij. “Nu heb ik ermee gedaan wat ik ermee moet doen” “Wat heb je dan gedaan?” vraagt zij. “Ik heb het geld onder de armen verdeeld!”

In zijn dertiende solovoorstelling vertelt Helmert Woudenberg het waargebeurde verhaal van Joep Haffmans, pastoor-deken van de H. Petrusparochie in Gulpen, die alles heeft gedaan wat God en de Katholieke Kerk hebben verboden. Van seksuele escapades tot en met grootschalige fraude aan toe. En over de Katholieke Kerk, die wist van zijn wandaden, maar nooit heeft ingegrepen en hem zelfs de hand boven het hoofd hield.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?