Henk Pietersma en Jan Flierman in Galerie H10a

19 mei 2017, om 19:30, Galerie H10a, De Eglantier 250, Apeldoorn

Door Agenda

Op 19 mei wordt om 19.30 de expositie in Galerie H10a met werk van Henk Pietersma en Jan Flierman geopend.

Henk Pietersma (1944) is een landelijk bekende kunstenaar die werkt vanuit christelijke motieven. Zo heeft hij o.a. bij elk van de 150 Psalmen een schilderij gemaakt en heeft hij een uitgebreide serie werken gemaakt rond het lijden en sterven van Jezus. Het meest recente werk bestaat uit een omvangrijke serie naar aanleiding van de Latijnse mis.
In deze tentoonstelling zijn werken te zien uit alle drie de series.
– Psalmen vragen om gelezen, gezongen en overdacht te worden. Pietersma doet dat met kleurrijke schilderijen in een kenmerkende mengvorm van abstractie en figuratie.
– De lijdensweg van Jezus inspireerde hem, tot een serie schilderijen waarin hij het Bijbelse drama benadert vanuit de verschillende personages rond de laatste gang van Jezus naar zijn uiteindelijke kruisdood.
– De Latijnse mis lijkt een dood overblijfsel van een ooit levendige geloofspraktijk. Pietersma verbindt met zijn schilderijen de diepere lagen van deze 1500 jaar oude tekst aan het denken van nu.

De Ugchelse kunstenaar Jan Flierman (1949) toont Beelden van Bielzen. Het materiaal waarmee hij werkt zijn grove ruige bielzen in combinatie met materialen van niet organische aard. Als uitdagende tegenstelling op het organische materiaal, gebruikt hij in het vervolmaken van zijn beelden ook ander materiaal in de vorm van tin, metaal of polyesterhars. Vaak hebben zijn beelden een communicatieve betekenis.
Met splijten en klieven, en soms polijsten legt hij de schoonheid van het beeld bloot. Hij bewerkt de gekloofde of gezaagde delen op een dusdanige manier, dat de sporen van de oorspronkelijke vorm zo veel mogelijk zichtbaar blijven of worden geaccentueerd.

De tentoonstelling duurt tot en met 24 juni; de galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 u. en op afspraak. Toegang is vrij.

Galerie H10a, De Eglantier 250, 7329 DH Apeldoorn, www.h10a.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?