Henny Vrienten in Gigant

1 februari 2015 - 22 januari 2015, om 20:30, Gigant Popzaal

Door Redactie

persfoto Gigant

Drieëntwintig jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten, zanger van de legendarische band Doe Maar, terug met de plaat ‘En Toch…’ “Ik heb een heel groot gedeelte van mijn leven verspild aan dingen perfect te krijgen. Nu doe ik mijn uiterste best om de perfectie buiten te sluiten; om het toeval en de rafeltjes te omarmen.” Op ‘En Toch…’ staan veertien nummers, geproduceerd door Daniël Lohues en gespeeld met de band MY BABY en Xander Vrienten, bassist bij Jett Rebel en zoon van. ‘En Toch…’ is echt een album; één geheel met kop en staart.

En Toch…
“‘Ja Jezus, ik ben toch liedjesschrijver’, dacht ik bij mezelf. Ik wilde weer een plaat maken. Die drang nam bezit van me. Voor mij is een album maken niet iets dat ik elke twee jaar doe en als je dan dat besluit neemt, ga je bij jezelf te rade waar je staat in het leven. Ik ben nu zesenzestig en ik hoef niet meer hijgerig met de meute mee. Dus ik wist wel dat ik geen liedjes meer hoef te maken over de liefde, de meisjes en de nacht. En toch… gaat de plaat eigenlijk alleen over de liefde. Zelfs het liedje over de dood van mijn moeder, is een puur liefdeslied. Daarom heet de plaat ‘En Toch…’”

Verstoppen
“Liefde is toch gewoon het belangrijkste onderwerp van het leven. Niet cool om te zeggen als dertiger, maar daar maak ik me niet meer druk om. Ik hoef me niet meer te verstoppen achter cynisme of ironie om maar niet betrapt te worden op echte gevoelens. Daarbij, wanneer je in een band zit, schrijf je geen liedjes voor jezelf. Dan had ik een nummer geschreven en vroeg ik me af wat Ernst (Jansz, Doe Maar red.) er van zou vinden. Nu ontstonden liedjes uit urgentie, uit ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven. Dit is echt voor mijzelf, een persoonlijk album. Daarom ook even geen synthesizers en dergelijke, maar de gitaar als basis. Dat is voor mij het meest emotionele instrument, het instrument uit mijn jeugd.”

Henny Vrienten
Henny Vrienten (Hilvarenbeek, 27 juli 1948) begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. De vier studioalbums sinds ‘Skunk’ haalden allen de nummer 1-positie in de albumlijsten. Henny Vrienten bracht onder eigen naam tweemaal eerder een soloalbum uit: Geen Ballade uit 1984 en Mijn Hart Slaapt Nooit uit 1991. Henny schrijft liedjes voor Sesamstraat, hij schreef al tientallen soundtracks voor documentaires en films als Left Luggage, Abeltje, De Ontdekking van de Hemel en Pietje Bell.

Deur open: 20:00
Aanvang: 20:30

Entree: €20,00
Entree Vrienden van Gigant: €18,00

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?