Henri Bloem’s Grote Voorjaarsproeverij

13 april 2014, van 12:00 tot 17:00, Restaurant De Wilde Pieters

Door Redactie

Zondagmiddag 13 april a.s. van 12.00 uur tot 17.00 uur is het weer zover. Wij organiseren dan het grootste wijnevent van Apeldoorn. Wederom treedt Restaurant De Wilde Pieters, gevestigd aan de Hoofdstraat 175, weer op als gastheer. Tijdens deze doorlopende proeverij, met meer dan 100 wijnen op de proeftafels, zal de nadruk liggen op voorjaars- /zomerwijnen, al vergeten wij natuurlijk de liefhebbers van “zware” wijnen niet. Er is een ruime keuze aan witte wijnen, heerlijke rosé’s, en natuurlijk rode wijnen.

WIJNBOEREN:
WEINGUT RINGS, PFALZ, DUITSLAND

De eerste wijnboer is reeds vastgelegd. Misschien wel het grootste talent van Duitsland, Andreas Rings van Weingut Rings (Pfalz) zal zijn wijnen presenteren. Rings nadert met razend tempo de absolute top. Van een klein familiebedrijf inmiddels een bedreiging voor gerenommeerde namen. Proeven dus!

Wij zijn nog in onderhandeling met een andere wijnboer en houden u op de hoogte!

ASPERGEWIJNEN:
Door de zachte winter schieten de asperges al vroeg uit de grond. Dat heeft ons doen besluiten om dit jaar een speciale tafel in te richten met uitstekende begeleiders voor asperges. De klassieke Pinot Blanc of toch liever een verrassing… u kunt het op 13 april zelf ervaren.

GASTEN:
PLAISIRS GOURMANDS is weer van de partij met heerlijke kleine hapjes. Zo kunt u zelf ervaren wat wijn met spijs doet en omgekeerd.

MARCEL’S KAAS laat u weer ervaren waarom veel kazen zo goed bij wijn passen.

FRANSE WIJN/DINER AVOND:
Natuurlijk kunt u na afloop, vanaf 18.00 uur weer deelnemen aan de gezellige Franse wijn/dineravond. Restaurant De Wilde Pieters serveert een viergangen lentemenu. Lange tafels, lekker eten en goede wijnen. Wees er snel bij, want vol is vol! NB. Het diner kan uitsluitend geboekt worden in combinatie met de wijnproeverij.

Het belooft dus weer een gezellige WIJNDAG te worden. Wij hebben er zin. U ook ? Meldt u dan snel aan.
RESERVEREN voor proeverij (€ 10,00 p.p.) en lentediner (€ 32,50 + € 10,00 wijnarrangement)
kan vanaf heden (e-mail of telefonisch)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?