Herinrichting Veenhuizerweg en de Ontvangst maakt fietsroute veiliger

31 oktober 2016, van 18:00 tot 21:00, Brasserie de Zon, Regenboogbrink 20, Apeldoorn

Door Agenda

De Veenhuizerweg en de Ontvangst krijgen een nieuwe weginrichting. Beide wegen zijn onderdeel van de fietsroute tussen de wijk Osseveld en het buitengebied naar het centrum van Apeldoorn. De Ontvangst krijgt een vrij liggend fietspad. De Veenhuizerweg wordt een fietsstraat. Deze maatregelen maken de fietsroute veiliger.

De Ontvangst ontsluit de wijk Osseveld voor het autoverkeer en is tegelijkertijd een belangrijke route voor het fietsverkeer. Al het verkeer maakt nu gebruik van twee smalle rijbanen. De huidige inrichting geeft fietsers een onveilig en opgejaagd gevoel.

Door één rijbaan te veranderen in een fietspad en de andere rijbaan te verbreden, worden het fietsverkeer en autoverkeer van elkaar gescheiden. Dit verbetert tevens het overzicht en de veiligheid op de kruisingen van de Ontvangst met de Veenhuizerweg en de Zonnewende.

Veenhuizerweg wordt een fietsstraat
De Veenhuizerweg wordt ingericht als een fietsstraat. Met het ontwerp wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Zo worden er drempels aangebracht om het verkeer af te remmen, zullen er geen parkeervakken worden aangelegd in het openbare groen en worden afwateringsproblemen opgelost.

Inloopavond


Op 31 oktober tussen 18:00 uur en 21:00 uur organiseren de gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio een inloopavond waarbij belangstellenden geïnformeerd worden over de plannen. Deze bijeenkomst vindt plaats in Brasserie de Zon, Regenboogbrink 20 in Apeldoorn.

gemeenteapeldoornlogo

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?