HERTOVERD LANDSCHAP

7 augustus 2018 - 31 augustus 2018, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

HERTOVERD LANDSCHAP: FOTO-EXPOSITIE VAN INEKE WEEVERS IN CODA CENTRALE BIBLIOTHEEK

t/m 31.08.2018 | Vosselmanstraat 299, Apeldoorn  | reguliere openingstijden | gratis toegang

De foto-expositie Hertoverd Landschap van Ineke Weevers is de hele maand augustus te zien in CODA Centrale Bibliotheek. Weevers: “Ongerepte natuur is een illusie.”

Met de serie Hertoverd Landschap probeert Weevers het mysterieuze van de natuur – en daardoor de oprechte beleving en verwondering – terug te brengen. De getoonde foto’s zijn meer dan slechts een momentopnamen. Weevers: “Ongerepte natuur is een illusie. Alle natuur en landschap is door mensen bepaald. Het landschap is ingedeeld en omheind. Over bijna elke vierkante meter is nagedacht en heeft een bestemming gekregen. Een natuurgebied bezoeken, betekent je houden aan allerlei ge- en verboden. Borden wijzen je op wat mooi en interessant is, zelf ontdekken hoef je niet meer. Kortom, het landschap is onttoverd.”

De meeste foto’s zijn gemaakt in of rondom het bos.  Hier is de cyclus van het leven zichtbaar en kun je nog dromen van een prehistorische wildernis. De foto’s van Weevers tonen een verlangen naar een oorspronkelijker verhouding van de mens met de natuur. Dat is een romantische gedachte, een verlangen naar een harmonische wereld en wellicht een ontsnapping uit de moderne tijd.

De beleving van het landschap en de natuur is al ruim twintig jaar het thema in het werk van Ineke Weevers. Ze is naast fotograaf ook schilder. In haar schilderijen (acrylverf) zoekt ze naar nieuwe beelden tussen abstractie en figuratie. De foto’s daarentegen zijn slechts licht bewerkt en naar de werkelijkheid.

www.inekeweevers.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?