Het Bluescafe

6 september 2018 - 9 september 2018, Bluescafe, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Beste bluesganger,

Deze week te bewonderen op het podium van het Bluescafe.

Donderdag 6 september THE SPOOTNICS
Een Russische rockabilly band. De term rockabilly was goed gekozen, want het betreft hier een stijl die inderdaad de rock-‘n-roll combineert met hillbilly (of countrymuziek), zwarte ritmiek met blanke melodieën. In de jaren 50 werd de term echter niet intens gebruikt. Het viel toen allemaal onder de noemer rock-‘n-roll. Ondertussen wordt het onderscheid wél gemaakt en doelt rock-‘n-roll op de meer commerciële en meer als rhythm and blues klinkende muziek, waar rockabilly duidelijk een grotere country en western invloed heeft en zich meer in de obscuriteit verstopt. Belangrijkste kenmerken van de rockabilly zijn het fingerpicking gitaarspel en de “dubbele slap” op de contrabas. De songstructuur baseert zich voornamelijk op het standaard 12 maten-bluesschema.
Aanvang 21.00 uur entree 5,-

Vrijdag 7 september DOGTRAIL BLUESBAND
Dog Trail Bluesband: een band die een spoor nalaat. Een spoor van blues in haar puurste vorm, uit de tijd dat er nog ècht muziek werd gemaakt. De band speelt blues van artiesten zoals Betty Bibbs, Katie Webster, Freddie King, Koko Taylor en Bettye Lavette. En onderscheidt zich door nummers te spelen die anderen vaak links laten liggen. Dog Trail Bluesband toont lef, brengt emotie en zorgt dat je niet kunt stil zitten en het spoor wilt volgen. De bezetting: Yvonne Coenraad – zang Bert Beijersbergen – gitaar & zang Frans Jeurink – basgitaar Bé Hooiveld – drums Liza Bordewijk – hammond & piano
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 8 september MONKEY CLAN
Een aantal muzikanten uit Enschede, verbonden door vriendschap en dezelfde muzikale ideeën, hebben een band gevormd: de Monkey Clan. Zij combineren rock, blues en andere muzikale invloeden in een eigentijdse combinatie van stoner rock/blues.
Toen de Monkey Clan werd opgericht, waarbij zij zichzelf een high-energy rock band noemden, waren er waarschijnlijk sommigen die hun wenkbrauwen fronsten. Maar dit is een band die begrijpt dat hun type muziek geen vaste formule is, maar een manier is om naar de wereld te kijken; de draai aan hun muziek is zoals een smerig, prikkelend iets, aangevuld met een lichte dosis rauwe blues.
In werkelijkheid is dit hard, heavy, dirty blues rock ‘n’ roll voor mensen die daarvan houden!! Het is muziek voor degenen die houden van het geluid van een brullende machine of van het gevoel verkregen door een koud biertje en een shot goede whisky.
The Monkey Clan wil je graag mee laten voeren met hun high-energy rock muziek en zal dan wachten tot je vraagt voor meer…
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 9 september WHAT THE FRNK
What The FRNK brengt funky bluesrock en is geformeerd rondom gitarist en zanger Frank Schurgers.
Heerlijke grooves en een combinatie van messcherpe gitaarriffs met funky solo’s op Rhodes en Hammond geven de band een herkenbare, eigen sound.
What The FRNK speelt naast interpretaties van hun helden als Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughan,  en Eric Clapton ook eigen werk.
Frank Schurgers weet met zijn charisma en performance het publiek keer op keer op zijn hand te krijgen.
De band startte in 2017 toen Frank na een ommekeer in zijn leven het besluit nam om zich volledig op zijn favoriete muziek te storten. Samen met goede vriend Twan van Hoof op basgitaar, vormde hij de band What the FRNK met Guus van Lankveld op Rhodes en Hammond en Mano van den Beuken op drums.
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Groet,

Jan

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?