Het Boekenfestijn

11 juni 2017, van 10:00 tot 18:00, Americahal, Laan van Erica 50, Apeldoorn

Door Agenda

DE GROOTSTE KEUS IN BOEKEN!

Apeldoorn verwelkomt van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni het Boekenfestijn: een rondreizende boekenbeurs met meer dan 1 miljoen boeken. In de Americahal kunt u vier dagen lang terecht voor het grootste en breedste boekenassortiment van Nederland. Gratis toegang!

Groot en breed assortiment
Het Boekenfestijn reist al 35 jaar door Nederland en België, twintig keer per jaar in een andere stad. Door de intensieve samenwerking met Veldboeket Lektuur (één van de grootste boekenleveranciers van Nederland) heeft het Boekenfestijn een nog breder assortiment met duizenden nieuwe titels, waaronder veel titels van bekende schrijvers zoals Tess Gerritsen, Karen Slaughter, Stephen King, Nicci French, Nora Roberts, Santa Montefiore, Ruben Koch en nog veel meer. Alle boeken worden overzichtelijk gesorteerd per categorie: geschiedenis, reizen, hobby, culinair, sprookjes, stripboeken, kind en Young Adult. Over elk onderwerp zijn verschillende titels te vinden.

Verrassend veel voordeel
Het Boekenfestijn in Apeldoorn trekt jaarlijks 20.000 liefhebbers. Naast het grote en brede assortiment komen zij voor de voordelige prijzen. Alle boeken zijn nieuw en niet eerder gelezen. Door het opkopen van grote aantallen zijn de prijzen laag en zelfs voor een paar tientjes zijn stapels boeken te verkrijgen. Bovendien zijn er speciale acties alleen tijdens het Boekenfestijn in Apeldoorn. Kijk voor meer acties en informatie op www.boekenfestijn.com.

Het Boekenfestijn in de Americahal Apeldoorn is donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Op zondag 11 juni zijn de deuren open tot 18.00 uur. De Americahal is op loopafstand van het openbaar vervoer en parkeren kan voor de deur. De toegang is alle dagen gratis.

Doppen sparen voor KNGF geleidehonden
Het Boekenfestijn zet zich in voor KNGF Geleidehonden. Door plastic dopjes te sparen van bijvoorbeeld frisdrank, deodorant of melk, kunnen lieve pups worden opgeleid tot knappe geleidehonden. Bezoekers van het Boekenfestijn kunnen hun gespaarde plastic dopjes meenemen naar het Boekenfestijn en inleveren bij het inzamelpunt. Hiermee wordt het milieu ontlast en KNGF gesteund.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Vrijdag 15 juli 2016

Door Redactie

Bouwmarkt Hornbach gaat zich vestigen op de Voorwaarts in Apeldoorn. De projectbouwmarkt met tuincentrum komt op de plek waar nu nog de Americahal staat. De redactie van Apeldoorn Direct peilde in Apeldoorn Noord, waar de bouwmarkten Gamma en Karwei gevestigd zitten, wat de bouwmarktbezoekers daarvan vinden. Maar de Apeldoorners zijn nog niet bepaald enthousiast over de komst van de Hornbach.

,,Ik denk niet dat ik er straks heel veel zal komen”, zegt Rick Wesselink. ,,Ik kom momenteel het meest bij de Karwei in Noord, omdat dit dichtbij mijn woonadres is.” Zelf zegt hij nog nooit bij een vestiging van de Hornbach geweest te zijn. ,,Vanwege de afstand.”
Ook Matijs Brouwer is nog nooit in een van die vestigingen geweest. ,,Ik ga er namelijk echt niet voor naar Duitsland”, zegt hij. ,,Dat de Americahal gesloopt gaat worden voor deze Hornbach vind ik oké. Het is beter dan nog een bouwmarkt bouwen in Zuidbroek. En ik vond de Americahal echt niet meer van deze tijd. Ik zal vast wel een keer gaan kijken bij de Hornbach, maar of ik er dan altijd naartoe zal gaan? Geen idee.”

René Burgers, ook woonachtig in Apeldoorn Noord, zegt wel blij te zijn dat er een Hornbach in Apeldoorn komt. ,,Nu kom ik vaak bij de Karwei, omdat deze een ruim assortiment heeft. Ik ben nog niet in een Hornbach geweest, maar als de prijsstelling scherp is en het assortiment ruim, dan zal ik dat zeker wel gaan doen voor de grote klussen. Voor de kleinere aankopen zal ik zeker niet naar de Hornbach gaan, omdat dat te ver weg is.” Dat de Americahal plat wordt gegooid is prima, vervolgt hij. ,,Er wordt zelden nog iets in georganiseerd. Wel is het belangrijk dat er een andere locatie komt voor onder andere de kermis. Wellicht kan dat dan in het Omnisport?”

Roderick Jansen is net als René van plan om naar de Hornbach te gaan als het assortiment ruim blijkt te zijn. ,,Ik ben een keer bij de Hornbach in Nieuwegein geweest. Ik vond het een beetje de Aldi onder de bouwmarkten. Alles ligt daar maar in een rek gekwakt en het ligt niet zoals bijvoorbeeld bij de Karwei netjes gesorteerd in een schap. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat alles goedkoper is.” Hij sluit zich aan bij René Burgers: ,,De kermis bij de Americahal hoort bij Apeldoorn, dus er moet wel een goed overdekt terrein komen waar de kermis dan gehouden kan worden.”

Vorige week zetten Hornbach Holding, vastgoedontwikkelaar AM en de gemeente Apeldoorn hun handtekening. De overdracht van de locatie wordt definitief als alle procedures doorlopen zijn en de vergunningen verleend. Dit is naar verwachting op 1 januari 2018. Medio 2019 opent Hornbach zijn deuren.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?