Het eerste Broeder Marcel Festival in Art Café Sam Sam

12 juni 2016 - 13 juni 2016, van 16:00 tot 01:00, Art Café Sam Sam

Door Ruud

marcelkrant

Zondag 12 juni: Broeder Marcel Festival in Art Café Sam Sam

Het is echt waar: het 1ste Broeder Marcel Festival is een feit! Op zondag 12 juni a.s. speelt Broeder Marcel vanaf 16.00 uur net zo lang tot er gasten zijn. Je bent getuige van een historisch moment: het eerste Broeder Marcel Festival is een feit.

Het wordt  een festival dat rauw van de straat komt: er wordt een gitaar gepakt en er wordt gezongen. De diepe, doorleefde stem van Broeder Marcel komt je tegemoet.  Het complete programma wordt gebracht onder de naam van “Guilty Pleasures and Campfiresongs”. Cos Nahuway zal op zijn zo geheel eigen geïnspireerde wijze Broeder Marcel ondersteunen in zijn zang en spel.

Broeder Marcel, geboren en getogen Apeldoorner, kwam op in februari 1950 ter wereld. Al snel ontdekten zijn ouders zijn muzikale gaven en gaven hem op jonge leeftijd een gitaar. Helaas, een artiest was in die dagen verdacht, een steuntrekker! Broeder Marcel ging de binnenhuisarchitectuur in.

Marcel zingt gepassioneerd oude klassiekers, en legt daar al zijn gemeende gevoel in. Alsof je de nummers voor het eerst hoort. Hij geniet duidelijk van het enthousiasme van zijn publiek dat klapt, meezingt, meeschreeuwt. Op de een of andere manier schept het een band, een band tussen Marcel en zijn publiek, en tussen het publiek onderling.

Het samen met elkaar oude bekende nummers zingen geeft verbinding, een goed gevoel, troost. Van lieverlee wordt iedereen vrolijk. Iedere keer weer klinkt “dit is het laatste lied”, maar het is te aanstekelijk, en dan komt er toch nog een, en nog een. De vibe en spirit in de hele groep werkt aanstekelijk, ook op Broeder Marcel zelf die dan toch maar weer de gitaar pakt en wéér een gouden ouwe tevoorschijn tovert.

Cos Nahuway is een door het leven getekende muzikant; hevig verlangend om te mogen spelen. Het instrument is de stem van zijn ziel; de vertolker van zijn gedachten; niet praten, maar spelen. Cos is beslist een multi getalenteerde super muzikant, ook hij zingt (kent vele teksten) bespeelt toetsen, drums, leadgitaar, basgitaar. Broeder Marcel en Cos: een meesterlijke combinatie.

Het kenmerkende van dit Festival is de ongedwongen sfeer: je hoeft niet te luisteren, je hoeft niet mee te zingen, sterker nog: je mag er gewoon door heen blijven praten, heerlijk, toch!! En samen met Broeder Marcel op de foto? voor een consumptie is alles bespreekbaar.

Iedereen die een bijzondere ervaring wil en met een goed gevoel naar huis wil gaan kunnen we aanraden: KOM naar Artcafé Sam Sam op zondag 12 juni; vanaf 16.00 uur. Het zal wel heel laat worden.

Tekst: Pedro Waldenaar en Gracia Sullivan

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?